2016-08-09 5665 瀏覽
其實係睇中左個環境同裝修而決定食呢間餐廳嘅,所以對呢間餐廳嘅嘢食本來都冇乜期望。但求佢唔好唔值呢個價錢就得喇。即係大家都知啦中環有好多餐廳得個靚字啲嘢其實性價比低架嘛。臨book枱之前睇過下啲食評,都係參考下就算。大家都知啦呢度好多打手🙊知道係食意大利菜啦,覺得應該都幾穩陣。我大約七點鐘去到,星期日嚟嘅成間餐廳好似包場一樣。咁就隨便order咗兩個starter 試啦,見到佢地係signature dish同埋是日推介。一個係八爪魚前菜,一個係小龍蝦前菜。八爪魚煮得好琳,口感非常之好又夠味。讚👍🏼小龍蝦煮得啱啱熟,帶着鮮甜。goodMain course我哋就叫左一個羊扒,一個紅蝦意粉。由於我唔食羊嘅關係,我就平加唔到個羊扒啦。但係我兩個朋友就食得津津有味,所以應該都係水準以上。佢哋話啲羊味啱啱好。我就主要食嗰個紅蝦意粉,個汁做得好好,好濃郁蝦膏味,紅蝦亦都係啱啱好,冇over cook. 唯一美中不足就係D蝦肉拆得太碎,令到冇太多咬口。最後我哋叫咗兩個甜品,一個係signature 一個係侍應介紹嘅,我覺得朱古力脆脆嗰個好好味,相比之下signature 嘅moscato jelly
即係大家都知啦中環有好多餐廳得個靚字啲嘢其實性價比低架嘛。
小龍蝦煮得啱啱熟,帶着鮮甜。good
最後我哋叫咗兩個甜品,一個係signature 一個係侍應介紹嘅,我覺得朱古力脆脆嗰個好好味,相比之下signature 嘅moscato jelly with coconut gelato 就比下去。但係都係好食。
你一餐我哋都食得好滿足好愉快。值得我專登上嚟寫篇食評讚許下。
2016-08-07
生日