2016-03-19 3170 瀏覽
今日同粉絲喺呢頭食下午茶,食飽飽唔覺意路經呢個車仔檔,走埋去望下~一望之下真係不得了~居然比我地發現左佢兩個 --> 帝苑小甜品~!當然唔洗講咁多~雖然唔知去邊到KO佢地好~不過都唔諗了~GOGOGO~~~買左先算~!終於拎住兩個小甜點喺商場行左行右,終於比我地諗到個好地方處理~正~!青萍果芝士蛋糕 – 一睇個外表已經令人好開心~一刀切開約5豪子邊咁厚的白朱古力做的青萍果殼,確實係要用少少陰力~太粗率既話會整到個殼爛晒,個貝殼就包住酸酸甜甜的軟芝士餡,再加多几粒脆脆~白朱古力食落唔會太甜,啖啖的再加埋入面D相信係青萍果打茸再撈埋的啖忌廉芝士,這配合令人有種好清新的感覺藍苺芝士蛋糕 – 紫色的薄糖漿外衣,配上几粒白色的馬卡龍~輕輕的切開,唔洗好似切青萍果咁大力,就見到佢裡面軟棉棉又有少少堅挺感覺的芝士蛋糕,中間夾住一層7分酸3分甜香濃的藍苺啫喱,一叉一啖食入口,兩種唔同的質感喺個口中互相混合~顯得酸中有甜,硬中帶軟~唔洗三啖就比我地KO左了~!除左馬卡龍甜左少少之外, 整體黎講感覺真係唔錯~!!果然係傳說的鎮山之寶,有人話食過佢之後,喺出面好難搵到差唔多質素的藍苺芝士蛋糕,我當然
果然係傳說的鎮山之寶,有人話食過佢之後,喺出面好難搵到差唔多質素的藍苺芝士蛋糕,我當然唔會放過呢個機會LA!~雖然唔係第一次食,但云云當中,都會選擇佢~!除了美味的內涵,高貴的名表都係吸引人的地方~
食左美味既甜品~當堂有種幸福晒的感覺~!!
2016-03-17
2 分鐘 (外賣自取)
$45 (其他)