2016-02-11 249 瀏覽
28 DEC 2015/ MK旺角登打士街有好多美食就係人都知,但好多本地小店壽命都不長,舊店轉眼又變成新店。每次經過candy shake門口,都被佢地的裝潢吸引,實在太夢幻啦~~~(對於我呢啲細個想住糖果屋既傻妹黎講xd) 入面有好多唔同類型的糖果,好多都係日本糖,有果味,奶味重啲的都有,太多款式選擇,真係好難揀。 話雖如此,我都係很快揀左佢地重點推介既金莎奶昔,加9蚊要多一件芝士撻。total 36蚊。服務員做事都相當被動,都唔會講多謝的,不過我都無所謂的,但我俾錢時都同佢講係拎走,佢地係唔會幫你將個撻入袋的,要自己入袋,奶昔就好像沒有膠袋,一定要手拎住杯飲品,其實都幾狼狽,係店內食會方便點。店內環境很漂亮也很舒適,但沒有座位,是典型的外賣店,只有數個企位,我去到公園坐下慢慢食,芝士撻不暖,撻皮受熱不均,樣子不太好,而芝士餡不是多到流心的,帶點酸味的芝士餡較濃稠,不太幼滑,整體沒有驚喜,不差,但9蚊一個性價比頗高,如果以原價購買就不值得了,相信店家也頗懂得做生意呢。金莎奶昔可以算是signature drink嗎?很濃郁的榛子味,完全沒有用多餘的水溝淡的味,是真材
28 DEC 2015/ MK

店內環境很漂亮也很舒適,但沒有座位,是典型的外賣店,只有數個企位,我去到公園坐下慢慢食,芝士撻不暖,撻皮受熱不均,樣子不太好,而芝士餡不是多到流心的,帶點酸味的芝士餡較濃稠,不太幼滑,整體沒有驚喜,不差,但9蚊一個性價比頗高,如果以原價購買就不值得了,相信店家也頗懂得做生意呢。金莎奶昔可以算是signature drink嗎?很濃郁的榛子味,完全沒有用多餘的水溝淡的味,是真材實料的感覺,咀嚼奶昔的小顆粒,是有些果仁的味道,層次豐富,飲完十分飽肚,而且不太甜也不太膩,不錯。
外賣自取
  • 半熟芝士撻