2015-11-29 672 瀏覽
今日約左寶貝喺呢邊食午飯~喺工業區選擇唔多~好快就決定去呢間新裝修(對我黎講)的美心~一入去以黑色同啡色為主調,轉變左過去的光鮮感覺,格局都多樣化,有二人卡位,四人同六人枱,比以前一枱人最多坐4 個來得好~!去買野的位置見到居然有甜品蛋糕賣~出品因未有時間品嚐所以未知得唔得,但係有呢個選擇已經值得加分~!除左有一直開用的服務員買單, 呢間舖仲有自己售票機,用八逹通比錢~超方便~!!可能因呢到D人都比較中意搵姐姐~寧願排下隊,部機喺到都冇人用~ HA~奇妙~我地分別點左舖頭的主打食品~我的''飛弗''海南鷄飯同埋焗豬扒飯海南鷄飯 - 海南鷄入口出奇地嫩滑,一啜一咬就骨肉分離,睇個樣清淡淡的,食落好有鷄味~正~!海南鷄的漿料的專業~淡淡的中湯,飲唔出係乜野瓜煲的豬肉湯,東瓜?節瓜?!算吧~鷄油飯的鷄油感覺唔太香,食左兩啖就用來做湯飯,椰菜絲?!點解傳統的油菜會變左椰菜絲,好出奇的創意~但喺呢個環境,係我仍中意食熟左的菜多D豬扒飯 - 豬扒又厚又大件,雖然係咁,相信豬扒係先出過水,煮到9成熟,吸乾水後再拎去大火炸起~再加埋配菜同D飯一齊入焗爐焗,出爐之後熟晒之餘,面頭又有少少燶,入口啖啖肉唔
一入去以黑色同啡色為主調,轉變左過去的光鮮感覺,
但係有呢個選擇已經值得加分~!
豬扒飯 - 豬扒又厚又大件,雖然係咁,相信豬扒係先出過水,煮到9成熟,吸乾水後再拎去大火炸起~再加埋配菜同D飯一齊入焗爐焗,出爐之後熟晒之餘,面頭又有少少燶,入口啖啖肉唔會覺得好硬同乾身,配料如蕃咖同波蘿份量都唔少,睇落勁級抵食~D飯唔會焗得過份乾身~
臨走前諗住要去下洗手間洗個手~
店舖本身冇洗手間設備~要解手的話要去商場的洗手間,幸好行過門口對面就係了~!
總括黎講..簡簡單單價廉物美~傾下計飽肚就走~的確係個好地方~
2015-11-23