2015-09-05 845 瀏覽
最近朋友屋附近開左間新餐廳,  成日排曬隊, 為左唔洗排曬隊 揀平日先去試啦。這間餐廳野食幾多元化, 泰國菜外, 還有外方野食, 幾特別呀!(但今次因2個人去食 叫唔到太多) 大蝦冬陰公湯濃濃既冬陰公濃, 足滿香茅味, 質感creamy, 椰汁味適中仲有好大隻蝦, 差不多有一隻手掌咁大呀 , 仲幾彈牙!!柚子大蝦沙律沙律用r生菜做底, 配上紅紅小蕃茄做點滴,仲有幾多大大隻蝦, 仲一塊塊既柚子一齊, 加小小檸檬汁再一齊撈埋, 小小辣, 酸酸maymay, 好開胃。份量仲好多, 足夠4個人食。 (但建議廚師下次柚子可以去曬d柚子核先.)波蘿海鮮炒飯炒飯個樣好靚仔, 用原個波蘿裝住, 上面鋪滿肉鬆同2隻青口, 仲有尤魚鬚等等既材料,味到好夾好香,飯炒得好乾身 而材料方面亦好夠份量。最好叫左個芝士蛋糕做甜品 適中 , 芝士味濃 , 蛋糕幾有質感 , 算幾有水準啦!整體水準唔錯, 下次約多人D 再來食過 等我再點多D 其他食物吧!

大蝦冬陰公湯
仲有好大隻蝦, 差不多有一隻手掌咁大呀 , 仲幾彈牙!!

柚子大蝦沙律

波蘿海鮮炒飯