2015-08-30 228 瀏覽
前排知道無線藝人大隻仔係旺角廣華街附近開左間雪糕店,主打曲奇夾雪糕,開張個日IG頻頻被洗版,睇相望落都幾特別,今日一於去試下。.店子環境不大,就是間外賣店,年輕店員很落力介紹同推介,而且雪糕仲可以試味先,試岩味道先買,值得一讚。而且店子的雪糕同曲奇都係自家製,果然誠意十足。.雪糕有得揀荔枝、玫瑰花、士多啤梨、生日蛋糕、曲奇怪獸等,各款$48,另有每星期特別口味。而曲奇怪獸雪糕真係同芝麻街個隻卡通一樣係藍色架,好過癮!曲奇就有朱古力、雙重朱古力、紅莓芝士和肉桂,曲奇可以揀晒同一隻味,或者揀兩款味道都可以。唔鍾意食曲奇,就可以揀用菠蘿包夾,唔使加錢。另可加配料,每款$2,有彩針、OREO碎、朱古力脆珠、棉花糖同朱古力針。記住Follow & Tag a Photo on IG或者Like & Share a Post 係FB仲可以免費獲得配料一款啊!.小妹就要左曲奇夾雪糕(配OREO碎) $50,曲奇可以揀兩塊唔同味道。我就揀左雙重朱古力同紅莓芝士蛋糕味,夾住玫瑰味雪糕,再落oreo碎。.店員叫我地要壓實佢再一口咬落去,不過以女仔黎講其實幾難,所以另外有附上匙羹一支,雪糕唔易溶,可以慢慢"
而且店子的雪糕同曲奇都係自家製,果然誠意十足。

店員叫我地要壓實佢再一口咬落去,不過以女仔黎講其實幾難,所以另外有附上匙羹一支,雪糕唔易溶,可以慢慢"不"黎食。

試左幾種味道,都係比較鍾意玫瑰味。玫瑰味雪糕清清地,陣陣玫瑰香,又唔會令人覺得太重香料味;曲奇很厚亦夠脆,味道頗似crabtree既曲奇。
他的菠蘿包夾荔枝味雪糕(配彩針) $50,菠蘿包係迷你版,亦會先預返熱,不過黎到我地手都係唔夠熱,如果再熱點會較好。荔枝味雪糕都唔錯,同樣味道清清唔過甜,又食到果肉。小妹就鍾意呢個多過用曲奇夾,有種好似食緊泡芙既感覺。
  • 荔枝味雪糕
  • 玫瑰味雪糕