而家先發現返D相~再補發開心share比大家先~小momo之前試過TST既八月居~呢間叫八月~同樣是Maxim旗下的~~~可算是如果唔知,以為貴夾唔飽既~但其實佢地呢條線既F&B都算係高格調但相對來說可算是中等價位~~如果同家人食飯又或者有朋自遠方來~都一樣出得大廳見得下人~這間的風格是高貴又帶一點田園Feel?HAHAHH~~由於是奶奶生日~而她一向都好需要『隆重KI視』所以揀呢到就最好不過,又唔會心痛老公大人既銀包~先來一個乳豬仔~夠香脆 (3粒星) 只是稍為UN左少少~再來一個蟹肉(翅)湯~ (4粒星) 味道都岩我既﹗又真係仲要搵到大大粒蟹肉架~老爺最愛~ 蒸魚~就最食到鮮味! (4粒半星)雖然5個大人一個小朋友食細左少少~但好嫩,時間岩岩好﹗還有一個…租酸蝦球~~ (3粒星)味道真的有點太酸了~~醋下我太重手了點! 連鐘2食酸味味野既我都差D比佢酸親﹗ 3粒星都係比蝦夠大隻但仲好彈牙,無雪味,加返分呢個翠玉瓜炒雞柳~ (1粒半星) 真係我媽媽都煮得好食過佢~~淨係食到黑椒味?﹗仲有個玻璃Hin~~巧柿乖耶~~><影左manu 無影真野~事前做左D功課先敢帶奶奶同
而家先發現返D相~再補發開心share比大家先~

小momo之前試過TST既八月居~
呢間叫八月~
同樣是Maxim旗下的~~~

這間的風格是高貴又帶一點田園Feel?HAHAHH~~

先來一個乳豬仔~
夠香脆 (3粒星)
只是稍為UN左少少~
老爺最愛~ 蒸魚~就最食到鮮味! (4粒半星)
雖然5個大人一個小朋友食細左少少~但好嫩,時間岩岩好﹗
還有一個…租酸蝦球~~ (3粒星)
3粒星都係比蝦夠大隻但仲好彈牙,無雪味,加返分
呢個翠玉瓜炒雞柳~ (1粒半星)
真係我媽媽都煮得好食過佢~~
淨係食到黑椒味?﹗仲有個玻璃Hin~~巧柿乖耶~~><
影左manu 無影真野~
事前做左D功課先敢帶奶奶同婆婆黎~!
估中奶奶會食呢個﹗但個icecream cant change to chocolate flavor
(4粒星) 實物同原圖無太大分別,其實個餅底唔係好厚~
說真的Brownie 太多會很膩,所以溝咪icecream食岩岩好~~!
一有拿破侖就好想叫~BUT比小momo阻止左,一來我0係TST 八月居食過麻麻地,二來我地食開九龍酒店既~多Custard,食呢個絕對=只吃酥皮,所以不用再試(只是剛好有影到Menu) just for 大家一個reference.!
今次無食~下次想試下!!嘰嘰
分享到此~希望大家鐘2﹗