個日同朋友行到沙田新城市覓食 行過見到北海道牧場個裝修有點吸引, 而且未食過. 所以就比佢吸引左入去LU.11:30AM 入到去 唔洗等位, 可能因為岩岩正式開始LUNCH TIME 所以唔洗等位就入左去.呢間有得揀坐入面涼冷氣或者出去外面露天的地方用餐. 最後我們選擇了入面.我地一人叫左一個套餐. 有個味噌湯 入面有 栗米.. 咁豆腐去左邊呢..?呢個係佢地貼起門面推介既招牌菜, 但竟然冇晒雞肉 話同我地轉 南瓜.咁我地都冇所謂既, 但O咀左啲姐.淡淡既蕃茄醬汁, 配搭白飯 罐頭午餐肉 南瓜餅 紫菜碎 木魚碎 -> 59$成個飯一般啦..但竟然最好味既係 南瓜餅 咁我地係咪應該慶幸 冇晒雞肉?!大阪板燒牛肉飯 聽個名都幾吸引  59$最好味既係牛肉粒一啲都唔韌, 反而汁就一般 酸酸甜甜既特別味道開頭仲以為真係會板燒.. 但望落去啲牛肉似係來自一煲野煮熟 再撈一部份上碟就出黎唔算係正宗板燒牛肉, 反而似中式炆牛腩咁囉但整個餐黎講叫做 不過不失啦...抵唔抵食就見人見智啦 杯朱古力都幾好飲既 落足料 最後愈飲愈甜....最後都可能會番黎光顧多次既..但唔會坐呢個位囉
個日同朋友行到沙田新城市覓食

味噌湯
雞肉茨餅吉列餐
咁我地都冇所謂既, 但O咀左啲姐.
大阪板燒牛肉飯餐
大阪板燒牛肉飯 聽個名都幾吸引  59$
唔算係正宗板燒牛肉, 反而似中式炆牛腩咁囉
但整個餐黎講叫做 不過不失啦...
抵唔抵食就見人見智啦
朱古力都幾好飲既 落足料
 最後愈飲愈甜....
最後都可能會番黎光顧多次既..但唔會坐呢個位囉
題外話/補充資料: 個日出面露天好大風, 坐呢個位一開門就感覺得到 好彩個日食完先幫我地 (加料) , 何解? 因為個服務員拎套餐出去的時候, 由於出面大風既關係, 將服務員手上既套餐 , 套餐上既木魚及紫菜 飛晒出黎, 所以導致成地都係木魚及紫菜碎, 有啲仲飄左過黎. 期間仲會唔會夾雜左啲塵呢?.? 最後個員工唯有拎 紙巾 抹番好地下 其實點解唔拎個蓋 蓋住個飯拎出去呢?
2015-03-24
雞肉茨餅吉列餐