2015-03-13 443 瀏覽
早前去到大坑搵食,食飽之後周圍行下,睇下有無咩新cafe,偶然下發現在呢間tea bar - jrink老實說,我不是big fans of tea,雖然都幾中意飲茶,但飲黎飲去都係earl grey或者english breakfast tea,唔係好識點樣叫好飲。呢度既茶種真係多到令我有d花多眼亂,不過好在唔同顏色既label標誌住各種tea,例如black tea,red tea,fruit tea等,而且店員都好helpful,好熱心講解。而且旁邊都放在各種tea的sample比客人聞下。首先個presentation好pleasant好靚,可以過去慢慢聞下再揀,岩晒我呢d唔係好熟茶種但又想坐低飲杯靚茶既客人。最後我地揀左呢隻叫Tutti Multi既茶葉 (in pot, $52),係果味比較豐富的茶,我都幾中意。飲完之後,店員主動過黎幫我地加水。除左in a teapot之外,仲可以點一杯或者iced tea,下次會再來explore下其他茶。 原來除左大坑除左咖啡,cafe之外,仲有可以坐低慢慢嘆杯茶既地方。店內環境舒適優閑,放假同朋友黎飲杯茶,傾下計,又或者自己黎睇下

原來除左大坑除左咖啡,cafe之外,仲有可以坐低慢慢嘆杯茶既地方。店內環境舒適優閑,放假同朋友黎飲杯茶,傾下計,又或者自己黎睇下書,寫下野,都唔錯~

2015-02-01