2015-03-03 3841 瀏覽
我鍾意食辣,都覺意食雞,呢兩年香港正藉潮流中嘅重慶雞煲,雞煲落單後要再等三四個字,原因係即叫即煮即上枱,果然係剛剛爆香而唔係一早煮好,咬落仲好有彈性亦都無雪味,半隻雞好足料 , 脾翼都有添仲有半個雞頭。我地叫左少辣,食落只有少少麻味而不辣,岩晒我。不過個雞醬真係幾唔錯,好濃香又唔會過咸,雞都幾入味。精華所在係 d 洋蔥同莞茜,煲到淋晒索晒 d 湯汁,正!!!!火鍋配料方面 , 選擇都幾多 , 大部份都合格 :肥牛一碟靚一碟太肥,薄切快熟,味道都唔係太差,白魚旦 : 好香魚味 ,好彈牙,睇到佢發大,就知道裏面唔係實卜卜o既粉。魚片頭 : 個面唔係炸得好勁比魚旦更有口感,無咁淋身。豬潤 : 輕輕淥下都好入味 , 但都食到佢o既甜味 , 而且好夠粉,雞柳 : 好嫩滑 , 有皮都唔會好肥。整體成餐都唔錯。NICE!!!!
我鍾意食辣,都覺意食雞,呢兩年香港正藉潮流中嘅重慶雞煲雞煲落單後要再等三四個字,原因係即叫即煮即上枱,
不過個雞醬真係幾唔錯,好濃香又唔會過咸,雞都幾入味。
火鍋配料方面 , 選擇都幾多 , 大部份都合格 :