餐廳: 大都烤鴨
資訊:

2014-12-17 5636 瀏覽
約了慶祝食生日飯已book位,但都係企係門口等坐低左,奉上兩小碟生果 -- 火龍果 + 提子提子好甜,我1個人攻陷哂先上小菜呢個酒糟鴨肝係朋友推薦的就試一試係好食,不過好"漏"唔係太肝類食物的人好難清得哂怕膽固醇的可以免叫,除非好多人同你一齊share另外叫左個鹵水雙拼乳鴿拼鵝片鵝片有點厚但乳鴿反而好味 ~~ 招牌菜 -- 烤鴨1隻(上圖只屬半份)個皮烤到好脆而且有少少肉跟住底唔會好似出面咁,真係只係俾皮你,d肉佢拎走哂我覺得有皮有肉夾住黎食先好味叫左一鴨二食,d肉炒左個菜,不過無影,因為掛住食個菜都幾ok ~不過好酒呢個飯好味呀d飯粒可以炒到粒粒分明d蝦係爽口的非常好味
約了慶祝食生日飯
已book位,但都係企係門口等

坐低左,奉上兩小碟生果 -- 火龍果 + 提子
提子好甜,我1個人攻陷哂

先上小菜
酒糟鴨肝
呢個酒糟鴨肝係朋友推薦的
就試一試
係好食,不過好"漏"
唔係太肝類食物的人好難清得哂
怕膽固醇的可以免叫,除非好多人同你一齊share
鹵水乳鴨、鵝片
另外叫左個鹵水雙拼
乳鴿拼鵝片
鵝片有點厚
但乳鴿反而好味 ~~

招牌菜 -- 烤鴨1隻
大都烤鴨
(上圖只屬半份)
個皮烤到好脆
而且有少少肉跟住底
唔會好似出面咁,真係只係俾皮你,d肉佢拎走哂
我覺得有皮有肉夾住黎食先好味

叫左一鴨二食,
d肉炒左個菜,不過無影,因為掛住食
個菜都幾ok ~
不過好酒
蝦仁炒飯
呢個飯好味呀
d飯粒可以炒到粒粒分明
d蝦係爽口的
非常好味

題外話/補充資料: 蛋糕要收切飯費,但係我買件裝蛋糕,又無雪佢個雪櫃都要收我切餅費,不得了.......
2014-10-26
生日