「星星」熱都過咗一排,但班friend都仲係好想食韓野,book咗尖沙咀韓國街嘅 Mr. Korea。幾啱我地呢班無肉不歡肉肉男。淨係豬牛都有分醃肉同埋鮮肉,我自已就比較鍾意鮮肉特別係牛肋骨同埋五花腩,啲Friend就覺得醃肉更啱口咪,較有層次。食食吓餐廳姐姐介紹我地試一隻 mix 酒,我地之前都未飲過,佢即場用米酒 + 果汁 mix 俾我地飲,我地幾個人share 又幾 fresh 冇介紹錯。去到中段追加咗個蛋餅,個邊脆脆地,裡面有海鮮,都算足料,夠飽肚!臨尾食咗份魷魚,好厚切,其他地方好少俾咁足份量,我地幾個都好like!
鮮肉- 牛
五花腩
醃肉 - 牛
果汁米酒
煎蛋餅
海鮮煎餅
燒魷魚

題外話/補充資料: 其實仲有銅物,下次可以再試。 而全間舖都有好多韓國人,感覺很正宗!(侍應好多都係喺香港讀書嘅part time學生,甚中一個女仔friend係咁叫人做oppa... XD)
2014-12-05
鮮肉- 牛