2014-11-06 5533 瀏覽
銅鑼灣服裝明店林立,但其實仲有另一樣野系多既,系咩﹖就緊系餐廳啦!今次我棉花仔就去左邊寜頓街既首爾家韓國料理。間鋪系韓式燒烤店,裝飾簡單,夠光猛。我同弟弟去點左個二人套餐,有牛肋肉、炸雞、魷魚、五花腩肉同泡菜。泡菜要醃得夠味,即酸酸地而有啲辣咁,而首爾家既泡菜,我食到既,只有酸,而且系好酸,我只系食左一兩片。 牛肋肉經過醃製,我地搵左侍應代燒,始終熟手啲。佢燒得幾好,好均勻,又唔會燒到牛肉老左。 醃過既牛肉,果然唔同D呀!有燒過既香味外,仲有醃過既味,雙重味道,雙重享受!炸雞外型有D似咕嚕肉,不過比咕嚕肉好D,因為除左又酸又甜之外,仲有辣味,三重滋味!魷魚份量唔少,燒下再食唔錯! 五花腩脂肪同肉壁壘分明,算系幾好質素,燒左食實好食! 加埋碗飯,夠晒飽,兩個夾埋600幾,值得食既!
五花腩脂肪同肉壁壘分明,算系幾好質素,燒左食實好食!

加埋碗飯,夠晒飽,兩個夾埋600幾,值得食既!
五花腩
2014-11-02