2014-11-06 10344 瀏覽
今日朋友聚會日,本來諗住去尖咀食,但因為就其中一個人而改左去佐敦既醬缸韓國料理,聽聞好出名。果然真系好出名,因為要排大隊,而且我地最終排左成個鐘多D,真系跑十公里都跑完兩個啦!我地入到去即點左五花肉、海鮮煎、年糕鍋。先到韓式前菜,包括海帶、薯絲、冬菇、泡菜,算系預期之內,不過可,而海帶、薯絲都比較爽口。燒五花肉系ok既,食落唔太乾,又唔會因為太大舊脂肪而搞到好油同好膩。海鮮煎好脆脆地,但唔太有海鮮味。之後到年糕鍋佢系一個湯鍋,入面除左有年糕,仲有豆腐、金菇、蘿蔔、少少肉類等,總言之,咩都有D。黎到既時候,熱辣辣,香噴噴,望到都唾延三尺!所有食材都好入味,而個湯都好甜,就咁飲都可以。整體黎講,質素唔錯,等都值得,下次要book位黎,咁就可以試埋「醬蟹」!

年糕鍋
題外話/補充資料: 就算book左位,都可能要等一段時間先有位嫁!我等緊位期間,就有幾個系咁既case。
2014-11-01