雅苑座

The Greenery
2014-09-11 8470 瀏覽
講到五星級酒店嘅自助餐,又點少得雅苑座呢。呢間位於五星級酒店嘅buffet環境令我讚嘆,開放式設計放眼就可以望見酒店各樓層環境,又可以望見升降機穿梭各層。室內水池和椰子樹令人彷彿置身於室內花園中,加上歌唱演出,氣氛一流。 食品方面選擇很多,刺身夠新鮮,又有廚師即場制作嘅火炙壽司,岩哂中意日本料理嘅你。 凍海鮮有煙三文魚,面包蟹,長腳蟹等。開始食蟹時,發現枱上已經放好剪刀和消毒紙巾,令進食過程更方便,也顯出酒店對客人嘅細心。一人只有一隻鮑魚令我最深刻,師傅早已把鮑魚切成小份,方便入口。鮑魚唔洗添加特別醬汁已經好好食,新鮮嘅味道加上彈牙嘅口感令人回味冇窮! 呢一餐晚餐令人十分滿足,有好多野食都想再次品嚐,員工嘅服務態度都非常有善。整體泥講都好好,下次有幾會一定帶多啲朋友泥食好野。

一人一隻大鮑魚
2014-09-11