2014-08-20 4156 瀏覽
一向經開K11都有留意呢間裝潢一定吸引到女孩子眼光嘅餐廳,蛋糕賣相精緻。電話訂檯都幾FULL架,終於可以一嚐啦!! FULL HOUSE係西餐加星馬菜。但係食海南雞同碗喇沙都要百幾蚊,真係有啲嚇親,都係食返西餐好。呢度真係一個飯前飯後的新景點,之所謂景點就當然係有瘋狂影相嘅地方,由門口,落樓梯,餐廳LOBBY,左邊應該係VIP房,右邊係大廳,女士們見到已經嘩嘩嘩。地方甚廣,但絕對唔貪心,為擺多幾張檯賺多幾分錢而迫迫夾夾,地方乾淨,地下磚亦能見反光,蒲坐下已見人群四周影相。裝修唔再講,自己睇相就知景點有幾豐富。就連個MENU都可以影一餐啦!!燈光選用柔和白光,配返主題,優雅不失可愛,恰到好處。太暗黃扮有情調反而令客人想睡。  飲品點了兩款,都係SMOOTHIES,我係抹茶味,非常清新,選擇配搭甚多,朱古力、香蕉等…朋友就點朱古力拼香蕉,香蕉味濃,但怕太甜不是我杯茶。Appetizer 點了菠菜蛋批,細細件,兩個人share剛好,批夠脆亦香,菠菜餡亦豐富,夠熱,味道不錯。湯,龍蝦湯兩份share,份量都唔細,龍蝦味濃唔腥,質地夠「杰」,唔會太水,滿意。不過配湯的大蝦係以天婦羅去炸,失咗蝦味

,左邊應該係VIP房

朋友就點朱古力拼香蕉,香蕉味濃,但怕太甜不是我杯茶。
smoothies
菠菜蛋批
湯,龍蝦湯兩份share,份量都唔細,龍蝦味濃唔腥,質地夠「杰」,唔會太水,滿意。不過配湯的大蝦係以天婦羅去炸,失咗蝦味,略嫌此舉有點多餘。
龍蝦湯
MAIN COURSE點了一個露筍意大利飯及雞肉蕃茄醬意大利粉
前者味濃,意大利飯質地剛好,非常喜歡。
露筍意大利飯
後者,意大利粉帶辣,不過雞肉質地非常差,「鞋」到以為係煲湯煲到唔要個舊豬肉嘅「鞋」同硬,更加無雞肉味道,朋友唔提,我都唔記得係雞肉~
雞肉蕃茄意大利粉
甜品方面,好想點有齊蛋糕、奶凍、心太軟…既甜品SET (絕對唔平,$180),但已經食唔落…唯有點個香蕉船。賣相同擺設已經同傳統香蕉船有極大出入,香蕉非原條上,係切開一片片,前後兩種味道雪糕,係朱古加同士多啤梨,仲有藍莓圍邊,唔少得就當然有CREAM,咁多種食材放入口,又凍又酸又CREAMY,都幾豐富。最特別要介紹就係香蕉船入面有一粒粒甜甜,賣相似係蜜糖粒嘅餅,甜但絕對唔會令人覺得討厭,但係質地好痴牙,適合混埋CREAM食,中和返少少甜度,味道又唔會搶走,幾有趣新鮮。
香蕉船
服務OVERALL亦很不錯,又唔會催你,好落意幫你影相。真係好多人影唔停架!!聞說廁所影相都係一個景點,不過當日女廁全塞,感覺不太良好。

整體嚟講係唔錯,食物就比較參差,價錢方面略嫌貴咗少少。
2014-08-15
菠菜蛋批