2014-07-16 453 瀏覽
是咁的⋯返到尼咁耐,我都未食過Pizza Hut,所以堅持我朋友陪我去食。我地兩個懶嘅原因,就叫咗嗰二人套餐(咁啱我地又有恒生卡咁就平啲啦)先講講環境,十年如一日咁多年都係咁,靜得尼都有小小熱鬧,加上藍田嗰間少人食,就更加靜啦。侍應都不過不失,唔可以話特別好但唔差。等咗陣先尼啲餐湯,我叫咗忌廉湯,有啲鹹咗少少。總係覺得以前嘅味道比較淡,可能分店問題。兩杯嘢飲都試過,味道都係一般。冇青檸味同士多啤梨味,等耐咗只有好淡嘅汽水味。咩味都冇。。。再尼係沙律,佢用咗士多啤梨醬,味道比較特別同開胃。不過我個人唔中意嗰沙律太多配料(橄欖車厘茄啊等等)我中意簡單啲凱撒沙律(得生菜青瓜蕃茄雞肉)。所以即使開胃,我都唔多中意食咗兩啖就冇食啦。咁唔代表味道差,味道唔錯嘅,好好味嘅前菜!到咗主菜啦,帆立貝之海~賣想冇我想像咁靚,不過唔緊要。味道緊要啲!每一塊都有一粒大大粒嘅帆立貝,絕對落足料。中間啲餡同埋芝士味道適中,食到停唔到口。但到咗個扭扭邊嘅時候,我有啲失望!好鹹真係好鹹,本身已經係成粒芝士,但出面嗰皮都落咗成擔鹽落去。食兩啖,就唔想食。三個味道都冇分別,一樣味道一樣咁鹹。薯蓉係我係pizzahut比較

薯蓉係我係pizzahut比較中意食嘅嘢,因為佢地整得好香。不過今次套餐嗰薯蓉麻麻地姐,完全冇味嘅。白汁同芝士都唔夠香,大失水準。
嗰車打海鮮飯估唔到係最好食嘅,白汁味好濃但唔鹹,一啲都唔膩。啲飯煮到好綿,真係特別好食。嗰飯可以散叫嫁,大家可以試下!
2014-06-28
用餐優惠