2014-07-12 1148 瀏覽
今日出黎原本決定左食一間我好想食嘅嘢,不過有啲意外,冇得食。。。。。 所以,見時間尚早4點幾5點,誤打誤撞就決定去agnes.b cafe食個下午茶先,晚飯再諗啦!一去到都好似幾full, 不過原来又有位喎,所以唔使等就入得啦! 一坐底有兩個menu, 一個甜品,一個係主餐嘅!最終決定左叫一個chocolate mousse cake, 一杯碎朱古力沙冰加多一個芝士洋蔥煙肉奄列!!等左十分鐘到就有得食啦~~~ 期待左好耐o既金字塔mousse, 想食好耐啦!!! ^3^ 果然唔係得個樣, 真係好好味, 口感一流, 中間mousse 好滑, 又有朱古力, 而且底層仲有D朱古力脆脆架, 好正!!! 朱古力沙冰亦都冇得彈, 因為充滿左粒粒碎朱古力, 好味~~~~最後講下個芝士洋蔥煙肉奄列, 切開一睇, 雞蛋比想像中厚wor, 仲比我想像中多芝士, 洋蔥好香~~~ 熱辣辣, 加啲pepper, o岩晒~~

金字塔朱古力mousse
碎朱古力沙冰
芝士洋蔥煙肉奄列

題外話/補充資料: 今日黎到好多款cake都冇晒啦, 下次真係要早d黎先得~~!!
2014-06-14
金字塔朱古力mousse