2014-07-03 729 瀏覽
友人早前宣稱係呢度食左個性價比極高既lunch,繼而再謂同佢女朋友成日去食,但農民偉係開飯網見到眾兄弟俾呢間餐廳既評價都係「劣」、「駄」等等,所以今日我呢個識貨之人懷著戰戰兢兢既心情去試食,睇下為佢平反,定係由佢繼續係劣食爬行榜上繼續爬行。由於下晝有活動既關係,所以十一點十就上左去,上到去赫然發現間野原來開十二點鐘,正當我地互相恥笑對方之際,入面既叔叔就開門好好人叫我地入去坐住先。坐底就落單,點左友人用人頭擔保所推介既A set,四十八蚊包六塊魚生、一件手卷、一客燒物、主食同埋雪糕糯米糍。牌面上的確如友人所述幾抵。等左廿零分鐘終於有食物上枱,實情都算幾耐,幸好農民偉個肚尚未打鼓。首先食既就係先前係其他地方食過好好食留下好印象既甜蝦。誰知一食落去.............以上省略左一D唔應該講既說話,因為真係幾腥,可能係殺隻蝦仔個陣嚇親隻蝦,令到佢分泌左D不知名hormone啦三文魚冇咩特別,但色水怪怪地;八爪魚味道可以,texture一吃便知唔新鮮。跟住就係A5和牛手卷,個名好似好勁,實際呢,就一般般啦,唔係好好食,但又未去到難食既,但有點油同埋紫菜唔脆,要同佢搏鬥一會先咬得開。友人叫
友人叫既粥、燒雞翼配三文魚腩同埋農民偉既鰻魚汁三文魚炒飯,我盜取左一隻雞翼試食,燒得幾好,香口得黎又唔燶,憑良心推介俾眾兄弟,呢個一定唔係伏,而農民偉既炒飯就......鰻魚汁味太重,入面又冇三文魚,同屋企炒差別不大。
最後就係金菇肥牛卷,同英國快餐店最近推出既「朗尼漢堡」既特點一樣,就係nothing special,不能留下印象。
其實間野又唔係眾兄弟講得咁不濟,五十蚊到有咁多野食食到攬住個肚,quality就要有心理準備。不過,都一如眾兄弟所講,間野係收費方面的確有些少問題,因為我同友人兩個餐48+48,suppose係96塊錢,但實際埋單卻收101,後經算術達人農民偉精密計算,方發現可能係凍飲加兩蚊,罐裝飲品加三蚊,48+48+2+3=101,所以大家要小心小心啦!