2014-07-03 1085 瀏覽
話說成班人食完晚飯,咁梗係行去深水埗食埋嗰糖水啦!我地㨂咗去綠林甜品,夜晚8點幾,出面勁多人排隊。我地6個人等咗30分鐘到,先至有得食。不過冇計啦,裡面唔多大枱,通常去食都係2-4個人去食,所以一大班人就要等耐啲啦。環境都可以嫁好乾淨,好熱鬧,啲侍應服務都唔錯!不過食中式甜品,唔會食環境同服務,最緊要好味!朋友同我share咗個什果大明珠同埋豆腐布甸,其他人叫咗馬蹄露,芒果班戟,仲有芒果布甸。先講下什果大明珠,我地㨂咗配花奶。啲生果好甜,又蜜瓜木瓜哈蜜瓜西瓜芒果,好足料。成個甜品入口涼快,凍冷冷好好味!加埋啲大明珠,口感一流~至於嗰豆腐布甸,比我想像中好食好多。不愧係招牌之一!以為豆腐冇咩味,點知配埋跟單嘅紅豆同綠茶雪糕,味道平衡哂。紅豆甜為主,綠茶味又濃,食多啖豆腐布甸,啲味好夾|~絕對值得一試。雖然其他人嘅甜品我冇影到相,不過都試過下味道。我唔多中意嗰馬蹄露,因為好淡,冇咩味。可能我心目中嘅馬蹄露應該係會甜番少少嘅。另外,嗰芒果班戟完全唔得!層班戟皮冇芒果味,仲要膠膠地嘅口感,除咗芒果肉有芒果味之外,成個好似係cream加膠~咁當然都仲有好嘅代表嘅。依間甜品鋪整布甸果然有一手。無論

咁當然都仲有好嘅代表嘅。依間甜品鋪整布甸果然有一手。無論係整豆腐味定芒果布甸,味道都好濃,甜度都適中!絕對推介!
2014-06-20
$30 (宵夜)
  • 什果大明珠
  • 豆腐布甸