2014-06-29 1141 瀏覽
早排見到雜志介紹由藝人開既小甜谷於尖沙咀韓國街尾開了分店,心想是否又係明星效應既甜品店呢?但眼見圖片實在吸引,一於同友人M小姐一齊去潮拜一下!發現果然不是浪得虛名呀😍😍裝修方面有啲似日本某間coffee shop,感覺不錯!睇睇有咩好食先(^ з^)有中式及西式既甜品,聽店員講會定期有新甜品推出!佢地除了甜品外,還配合了谷媽媽既上海小食!一早已聽說谷媽媽水餃很出色,先試試佢啲水餃先!👍👍👍果然冇令人失望!皮唔會太厚,裏面既肉好鮮甜,唔會令人好濟既感覺!聽說每隻都係人手親手包,每日新鮮製作!值得推介呀!😊😊食野當然要配合飲野,炎炎夏日冰凍產品最適合不過,我選擇了芒菓菠蘿雪莎!夠清甜同凉入心呀😍😍爽呀!!講真哩類型沙冰有好多地方都有,不過佢特別在係啲沙冰,真係好細滑,普遍方間不易找到這種質感既雪沙!試完小食就食甜品啦!我就叫了第一時間吸引我既芒果酥卷(其實想叫榴槤😢不過M小姐唔食)酥皮好鬆脆,焗得恰到好處(^3^)幾層薄薄既酥皮包住裏面滿滿既芒果粒,而芒果粒非常新鮮及香甜😊😊👍👍👍絕對係大讚既甜品呀!我眼見隔離枱叫了榴槤酥皮,同樣聽到有大讚既聲音!下次我一定會試p(^-^q)而M小姐就叫了

而M小姐就叫了宇治抹茶軟雪糕新地,同樣係俾佢既賣相吸引了( ´▽' )ノ

好重既抹茶味雪糕,抺茶係由日本京都空運到港,雪糕質地好幼滑,另配合紅豆及丸子於雪糕旁,配搭得唔錯!不過丸子好似大粒了一點點...(*-_-)

總括而言對於今次既潮拜非常滿意,位置確係入了少少,不過係值得的!下次會試榴槤甘露同榴槤酥皮卷!應該都會有不少驚喜!