2014-04-09 1268 瀏覽
落左成個星期雨星期五終於好天,唔可以浪費呢個機會即刻要出街去。本來想食日本野點知想食o既間都full booking。見天氣暖返d就想食沙律,咁無埋由靜係食沙律咁齋。就去左食Le Grand Pokka Café,真係懶係grand。記憶中呢間野係好食嫁,細過都幾成日去食。七點鐘去到唔洗等位,一坐低就有籃麵包。佢有set meal或者散叫,set meal有頭盤,餐湯,主菜,甜品同餐飲。(奶茶咖啡檸茶檸水)加$30可以轉特飲同一客macaron 。我地叫左一個set dinner同單點左紅酒牛柳粒蛋包飯。頭盤要左銀魚仔沙律,餐湯係南瓜湯,係即場係你面前倒比你o既。南瓜湯唔creamy因為無忌廉,都好無咁漏。送o既籃麵包好硬下而且好油下。牛柳粒蛋包飯賣相就幾得,隻碟好大,但個蛋好鞋而且無味,個牛柳就好咸。應該係比你送個蛋包飯食,但我唔係食緊碟頭飯其實。入面o既飯係炒飯底,但好多一舊舊未炒勻。香煎帶子比目魚有三塊魚,細中大咁疊住,兩舊薯仔,兩粒帶子,一粒蘑菇同兩條盧筍。比目魚幾滑無過熟但依然無味汁就多啦。帶子好淋上面有小小魚子,反而薯仔就唔好太好食個皮淋一d都唔脆。跟餐甜品係一杯仔柚子嘟喱
落左成個星期雨星期五終於好天,
唔可以浪費呢個機會即刻要出街去。
本來想食日本野點知想食o既間都full booking。
見天氣暖返d就想食沙律,咁無埋由靜係食沙律咁齋。
記憶中呢間野係好食嫁,細過都幾成日去食。

七點鐘去到唔洗等位,一坐低就有籃麵包。
加$30可以轉特飲同一客macaron 。
MEUN
我地叫左一個set dinner同單點左紅酒牛柳粒蛋包飯。
頭盤要左銀魚仔沙律,餐湯係南瓜湯,
係即場係你面前倒比你o既。
南瓜湯唔creamy因為無忌廉,都好無咁漏。
送o既籃麵包好硬下而且好油下。
牛柳粒蛋包飯賣相就幾得,隻碟好大,
但個蛋好鞋而且無味,個牛柳就好咸。
應該係比你送個蛋包飯食,但我唔係食緊碟頭飯其實。
入面o既飯係炒飯底,但好多一舊舊未炒勻。
香煎帶子比目魚有三塊魚,細中大咁疊住,
兩舊薯仔,兩粒帶子,一粒蘑菇同兩條盧筍。
比目魚幾滑無過熟但依然無味汁就多啦。
跟餐甜品係一杯仔柚子嘟喱加柚子sober同一舊綠色o既蛋糕仔。
餐飲就要左熱檸水。
基本上餐廳環境好舒服,但服務就比較causal。
服務員大大聲係你隔離大叫邊張有咩未到,仲係你隔離er氣,
當下我以為自己係去左大排檔其實。
2014-04-04