2014-04-08 5480 瀏覽
一心等尖咀店等到頸都長,老銅店實在太遠人太多。試業期間快來試試。在九龍區開分店可以分散人流,老實講,當日3點50分先到,見到龍尾一心打家輸數,但其實又唔算多人等,只係一條短樓梯就到地下搭LIFT大堂。而且移動速度尚算理想,等左一個鐘多少少都不為過。(或者加上一心預左要排,係老銅都要等兩粒鐘啦,而家排隊食好野習慣晒,等下已經成自然)來自店灣的店員依舊好親切,有禮貌。有位年輕既男店員更不時指很喜歡我的頸鍊,這種服務氣氛,真的令人很受落。店一樣舒服,最令人讚係同老銅店一樣,唔會搭檯,令你食得輕鬆又自在,安排甚佳,這方面香港的餐廳要參考一下。朋友想點的招牌菜全SOLD OUT,所以點了一個鹹點PIZZA包,外面睇起唻都幾醜下…不過凡事唔好睇外表,個樣唔靚,不過非常好味(我試左一啖),料足,夠濃!至於我,上次係老銅已經點過鮮果WAFFLE,今次叫個無咁巨既綠茶紅荳。稍為有少少失望,WAFLLE依舊夠熱夠軼,不過味道略嫌太『寡』,因為坊間抹茶配搭要做到出色真的不易。不過此WAFLLE配上CREAM,味道增加左層次。建議都係叫返招牌個兩款會比較安全。飲品方面,迷戀佢嘅果茶,我點了凍,朋友點了熱,大家
一心等尖咀店等到頸都長,老銅店實在太遠人太多。
試業期間快來試試。

飲品方面,迷戀佢嘅果茶,我點了凍,朋友點了熱,大家都非常鍾意。已經捧住個肚,如果仲點奶類同咖啡類,會吃不消…果茶真係一個超好既配搭。香港少飲到咁足料,咁有質素既果茶,真係必然之選!
整體唻講非常鍾意咖啡弄,尖沙咀水準KEEP到。下次會再幫襯。*當然…要抽個時間啦~~~
2014-04-04
  • 果茶