餐廳: 金華冰廳
資訊:

2014-03-24 4133 瀏覽
學完野好肚餓, 去左starbuck飲咖啡, 但D cake貴, 無啦啦想食蛋撻, 於是係太子亂行. 行行下見到有間餅舖, 出面貼左好多雜誌, 好似好勁咁. 再睇睇, 蛋撻要4.5一個? 好貴. 但見雜誌話菠蘿油同西多士出名, 又突然好耐無食菠蘿油, 就叫左個. 原來都幾多人等出爐, 於是趁人叫, 我又叫.熱哄哄的菠蘿油, 外皮完全同平時食既菠蘿包唔同. 係爭十皮, 呢個好有層次感, 塊外脆皮睇落有1cm厚, 聞落去好有蛋香味, 食落去好脆, 雖然厚, 但咬落去口感好好, 一咬就鬆, 好香既蛋味就係口裡面徘徊, 錯中複雜, 只有自己咬落去先知係咩一回事.至於裡面既油, 食落又唔覺好油, 同個包好融入咁, 完全無肥膩感覺, 反而油好似唔係好夠, 食到最後無sai 油.嘩, 呢個咁豐富既菠蘿油可以令人諗好多野.n 食下食下, 買包既人成條人龍出左黎, 果然名不虛傳!

嘩, 呢個咁豐富既菠蘿油可以令人諗好多野.

n 食下食下, 買包既人成條人龍出左黎, 果然名不虛傳!
2013-11-30
10 分鐘 (外賣自取)