2014-03-18 3015 瀏覽
荔枝角向來俾人嘅感覺都係以工廠為主,不過自從有咗四小龍之後個感覺就高尚好多,今日喺深水埗附近搵唔到啱心水嘅咖啡飲,於是就去咗荔枝角新嘅商場揾食嘞~見到呢度有咖啡飲,又有all day breakfast 食就入咗去,我地入到去剛6點,menu 話6點就無all day breakfast,咁我地就問咗個staff,好在佢話有,如果唔係我地就走,因為個dinner set都幾貴。老公叫咗個豪華breakfast$98嚟講真係無咩驚喜:1)麵包係硬同無咩味2)類似牛由同cheese加埋其他配料係唔match3)   黑松露炒蛋,夠味不過略熟,"鞋"!Cuppucinno,其實佢拎到嚟已經唔係好開心,個拉花真係...仲話有專業咖啡師,飲落除咗奶之外,無咖啡味,老公形容係差過二合一。我叫咗熱香餅漢堡個樣ok,味道尚算不過不失到呢杯叫康寶藍嘅物體,我同個staff講,我想要苦嘅,佢就介紹我飲expresso 或者呢個,well, 到目前為止,我飲過最難飲嘅咖啡,先係我搞完啲cream我都覺得苦,都唔緊要,跟住就係好酸,其實大部份飲咖啡嘅人都係鍾意勁苦就唔會鍾意勁酸,我真係唔識欣賞呢杯嘢,之後我問

老公叫咗個豪華breakfast

$98嚟講真係無咩驚喜:
1)麵包係硬同無咩味
2)類似牛由同cheese加埋其他配料係唔match
3)   黑松露炒蛋,夠味不過略熟,"鞋"!

,飲落除咗奶之外,無咖啡味,老公形容係差過二合一。

我叫咗熱香餅漢堡
個樣ok,味道尚算不過不失

,先係我搞完啲cream我都覺得苦,都唔緊要,跟住就係好酸,其實大部份飲咖啡嘅人都係鍾意勁苦就唔會鍾意勁酸,我真係唔識欣賞呢杯嘢,之後我問個staff啲豆喺邊度嚟,佢話係巴西同xgyerjolpfeajo...佢唔係講粗口,佢係唔知講咗一個咩字,我再問佢都無諗住解釋

聽講呢度係年輕人創業嘅小店,個裝修都唔錯,不過如果係以咖啡加餐廳,真係要再調配一下啲咖啡豆,成間餐廳,咖啡機又唔係廚房入面,一啲咖啡味都無,希望遲下會有進步。
2014-03-16