2014-02-28 2241 瀏覽
今日係我和太太十一週年紀念!我住係粉嶺已經三十多年!見你新開張不久, 就試下啦!Appetizers: Risotto Cheese ball, 炸到十分硬的!Soup: Cream Chawder 和 菜清湯 還算OK, 只是菜清湯咸了一點!Pasta: Seafood Pasta, 但海鮮是急凍海鮮, 沒有鮮味! 份量都不少!Pasta: Cheese ravioli with spinach sauce, 質素還不錯! Main Course: 煎鱸魚, 雖然味道還可以,但以經150%熟, 肉質十分死硬! 食物的味道就真的一般!55分喇! 同區的 IPC比你好很多!餐廳的裝修就真的不錯!80+分以上!服務的質素還可以!70分!總括哪一間餐廳外表真的不錯, 內函就真的一般!
今日係我和太太十一週年紀念!
我住係粉嶺已經三十多年!
見你新開張不久, 就試下啦!

餐廳的裝修就真的不錯!80+分以上!

服務的質素還可以!70分!

總括哪一間餐廳外表真的不錯, 內函就真的一般!
題外話/補充資料: 題外話: 我原本想帶一支burgundy 的紅酒來飲! 我來之前問侍應, 收唔收開瓶費,他說$150一枝! 因為在粉嶺關係,我覺得有點兒貴! 但都可以接受! 然後我問侍應有冇 burgundy的紅酒杯! 他說沒有! 我就再問如果我自己帶Burgundy杯來飲, 何不可以免收開瓶費! 他十分決絕的話, 你帶任何酒來飲, 就算我沒有適當的酒杯給你, 儘管你自己帶杯 ,也要收你$150! 我覺得如果一間餐廳有適當的用具給顧客收開瓶費是可以接受! 但係冇適當既用具又要收你錢就真的有點兒搞錯!
2014-02-24
紀念日