2014-02-08 137 瀏覽
原本LUNCH想特地走去紅磡區食滑蛋, 點知冇開門, 就唸住睇下附近有咩好食好多店都食過想試下新野, 點知發現呢間大鐵碗和魂拉麵好似新開張~(仲記得之前呢個鋪位又係食日本野的~都唔錯架~咁快就執左@@)睇下佢門外個餐牌, D食物款式都係果D大路野, 主要食飯呀, 拉麵為主睇落普普通通咁, 但個價錢都幾吸引~因為唔係好貴~大約三十幾蚊就有個飯/麵於是就入去試下啦! 環境都幾乾淨~幾靜~小貓三四隻咁~店員都好nice~仲同我地推介好多人都order的餐~就係咖啡飯同埋,,,,,忘記左^^"好喇~d飯黎喇~~賣相唔錯bor~起碼吸引到我的食慾!呢個係我朋友order的~d咖哩唔係甜果d, 幾好味!!!唔係淨係我curry架~仲有好多配料~真係好有heart一d都唔求其~!! 咖哩初食時唔覺辣~慢慢食多d就開始feel到少少辣喇~如果你好食得辣應該唔係好岩你~哈哈~至於d蝦~真係好新鮮~不過就唔係睇落咁大隻, 因為d炸粉厚左d~不過味道係唔錯的~呢個玉子炸豬扒飯就係我架喇~開頭都驚佢d肉鞋架~點知口感幾好woo!!!比我上次食果間Izumi Curry Grill的豬扒更有口感更好食!!旁邊的
於是就入去試下啦! 環境都幾乾淨~幾靜~小貓三四隻咁~
好喇~d飯黎喇~~賣相唔錯bor~起碼吸引到我的食慾!
呢個玉子炸豬扒飯就係我架喇~開頭都驚佢d肉鞋架~點知口感幾好woo!!!比我上次食果間Izumi Curry Grill的豬扒更有口感更好食!!旁邊的伴菜用來"lo"飯岩哂~不過如果有d汁會再好d^^" 因為我自己都"畢"左朋友少少咖哩汁黎送飯
呀~未講玉子tim~~原來就係佢~初時仲以為係黃色果d~hahah~~佢係類似溫泉蛋的蛋~不過佢入面就係糖心的~好好味呀!!!
呢個滑蛋蠔飯係我朋友order~d滑蛋一d都唔流~唔係勁多生粉果d"獻"lo~真係好egg架~~
炸蠔又係炸粉厚左d woo朋友說~不過隻蠔都係好新鮮喔~我一睇就睇得出@@v  另外, 由於該店BOSS聽到我朋友好食得辣~特意比左少少辣醬我朋友送飯~我朋友話好好味~仲想買TIM呀~可惜BOSS說佢地唔賣啦~哈哈~

食完之後我地個個都覺得值得再黎多次!! 估唔到一間唔係咁令人起眼的店竟然有不錯的水準~絕對比出面好多大集團式的食店好食和抵食~!!希望佢繼續努力KEEP住個水準啦>"<
題外話/補充資料: 聽BOSS講佢地遲D仲有SUSHI食tim呀~~~
2014-02-06
  • 炸豬扒飯