2013-12-30 1524 瀏覽
第一年同老公一齊過聖誕(因為..係第一年做左我老公囉), 基本上一齊幾年係有一年遲左book唔到outback,其他幾年我地都指定去outback食,今年都唔例外,早左一個月book定尖沙咀分店,不過都講明得個半鐘時間食...準時去到不過都等左幾個字先有位,但有4人卡位坐等耐少少都抵呀,哈哈.平安夜叫做要比平時食多d好野啦, 除左主菜牛扒外, 仲叫左個小食拼盤,同埋我摯愛既甜品..先黎黑糖麵包, 聽聞而家嗌一個主菜先有一條, 呢晚我地無encore呢個包..因為食完自己嗌既野食已經好飽, 所以未能證實黑糖麵包限量供應呢個傳聞勒. 之後黎個餐湯,呢晚係洋蔥忌廉湯,不過個湯我就覺得普通d.小食拼盤同主菜都好快就黎…前者好抵食, 有5隻小雞鎚, 一堆芝士薯條, 仲有起碼6小件既豬肋骨…之後就黎個主菜, 嗌左七成熟既安格斯肉眼扒, 呢晚既扒好似鞋口左d, 不過就學may姐咁講,好有肉味bor..不過個配菜焗甜蕃薯真係好甜好好味呢,最後就黎我最鍾意既甜品..食完呢幾樣都好鬼飽, 埋單都係四百鬆d..比起成千蚊一個既貴價buffet, 我覺得聖誕去食outback真係超值呢. 食完之後.. 周圍行
次次食到返尋味既黑糖麵包
洋蔥忌廉湯
滋味三式拼盤
安格斯肉眼牛扒配焗甜蕃薯同牛油什菜
安格斯肉眼扒
雲呢拿雪糕朱古力軟餅
食完呢幾樣都好鬼飽, 埋單都係四百鬆d..比起成千蚊一個既貴價buffet, 我覺得聖誕去食outback真係超值呢. 食完之後.. 周圍行下睇燈飾,影左陣相, 就返屋企lu...好平安既一個平安夜呢.
2013-12-24
平安夜