2013-12-10 1522 瀏覽
去開灣仔,又唔太肚餓,一於試下新餐廳。去到一枱客都無,有D驚驚... 服務員示意我地坐近門口table枱,其實我比較想坐bar枱,不過算了。餐牌上食物選擇唔多,但有tasting menu,不過唔肚餓,最後都係散叫。撈麵(辣/唔辣):服務員送麵時先加麻油mousse,interesting! 味道似平時雲吞麵舖食撈麵,麵質幾好,隻冬菇有酒味,加上少少麻油香,成個組合又幾夾梅子鴨脾:酸酸甜甜幾好味48小時牛仔骨:似牛仔肉配柱候醬多D,肉質軟腍腍,又有肉味,幾好食Warm chocolate mousse: 第一次食熱chocolate mousse,有D似creamy版疏乎厘,好虛幻,唔錯見到評價都話佢貴,但我欣賞佢哋嘅創意,下次要試埋其他菜式!
去開灣仔,又唔太肚餓,一於試下新餐廳。

撈麵
梅子鴨脾
梅子鴨脾:酸酸甜甜幾好味
48小時牛仔骨
Warm Chocolate mousse

見到評價都話佢貴,但我欣賞佢哋嘅創意,下次要試埋其他菜式!
2013-12-03
撈麵