今日有事慶祝,老公一早揀定hugo食飯,點知早個幾星期都要九點後先有枱。後來我地明白了,因為其實間餐廳一啲都唔大,最多都係擺到十幾張dining table ,唔怪得知咁full啦。我地被安排到坐一張卡位枱,好舒服。環境偏黑,不過黑黑地都幾浪漫呀。Menu有散叫又有套餐,有兩個6-course套餐選擇,每個都係$10xx, 仲可以每人叫唔同嘅套餐,即刻落單。跟住有個酒師為我哋推介,個wine list好長,我哋想飲champagne,所以叫咗一枝。跟住上麵包,由於九點幾啦,真係好肚餓,麵包又熱辣辣好好食,但係諗到之後個6-course,要忍囗。前菜:生蠔、蝦生蠔新鮮,蠔味唔太重但夠鮮甜蝦setting 好靚,大大隻又有蝦味,肉質仲有D似龍蝦炸田雞腿、煎鵝肝我唔敢食田雞腿,老公話都幾好食煎鵝肝外脆內暖,入口即融,好evil,但好好味,仲要都幾大件下湯:龍蝦湯、海鮮湯龍蝦湯係侍應推架車,即場煎龍蝦,加酒加湯煮成。熱辣辣、啖啖龍蝦肉,又夠creamy,龍蝦湯迷must try!!海鮮湯超多海鮮,又creamy又鮮甜,我個人覺得仲好飲過龍蝦湯海鮮:黑松露伴帶子、香煎魚柳帶子鮮甜juicy,黑松

前菜:生蠔、蝦
生蠔新鮮,蠔味唔太重但夠鮮甜
蝦setting 好靚,大大隻又有蝦味,肉質仲有D似龍蝦
炸田雞腿、煎鵝肝
我唔敢食田雞腿,老公話都幾好食

湯:龍蝦湯、海鮮湯
海鮮:黑松露伴帶子、香煎魚柳
帶子鮮甜juicy,黑松露好香(其實成日覺得黑松露香味好過味道)
魚柳就普普通通
肉:龍蝦配牛柳、胡椒粒焗牛柳
龍蝦同牛柳都好juicy,其實已經好飽,不過唔覺唔覺都食得唒!
平時唔太好胡椒,仲要原粒胡椒焗,諗住飽飽地,食少少就算,點至...太好味啦!胡椒香得黎唔辣,又唔會搶左牛柳味道,牛柳又嫩又有肉味,食完一啖仲想再食,寫寫下都有少少掛住佢...
甜品:火焰雪山、芒果拿破倫
兩款甜品都好重酒味,唔飲酒嘅朋友小心。兩樣都係堂弄,一路睇侍應表演,一路聞酒香。
最後coffee tea 真係飽到頂點,仲有朱古力劃上完美句號。
題外話/補充資料: AE card有折
2013-09-02