2013-06-29 89 瀏覽
因為朋友非常喜歡海景, 所以便選址這家餐廳並於一星期前訂座! (訂座是為了海景!!就當日所見, walk in都有位)由於只有1.5 hours的時限, 我們都先快手點菜, 然後才慢慢欣賞海景首先上菜既係麵包球 - 因為在openrice下載了coupon的關係, 免費的! 一碟共有9個小小的麵包球, 本身沒味道的, 要配上附上的醬料(蕃茄, 牛油, 香草olive oil), 而我個人就喜歡配較濃味的茄醬.之後上既係北京填鴨pizza - 黎到見到, 好大個, size係大批size. 其實本身想要厚批, 可惜此款pizza只有簿批供應, 但因為好似幾特別, 最後都係選左依款! 味道其實唔錯, 大量既蔥加上填鴨醬再加鴨肉(大概每塊pizza上面都有一件鴨肉, 雖然我覺得少左d), 好似食緊北京填鴨咁, 只係個皮唔同左. 最後仲有芝士菠菜麵卷 - 一層厚厚ge 菠菜加上一層Lasagna, 再加一屠厚厚ge芝士,再一層Lasagna, 另外係旁邊加上大量既茄醬, 好味~! 最愛個層厚厚的芝士! 真係唔錯呢總括黎講, 佢地d食物水準幾好~不過d野食全部都幾濃味(可惜我唔鐘意食沙律, 無叫

之後上既係北京填鴨pizza - 黎到見到, 好大個

總括黎講, 佢地d食物水準幾好~不過d野食全部都幾濃味(可惜我唔鐘意食沙律, 無叫), 我覺得依d地方人多share多d食物會好d, 可以叫返d淡味d既食物中和下(始終香港女仔好少全餐都咁heavy). 另外, 佢實佢地d份量都幾大, 唔算貴, 仲有海景睇. 滿意