2013-05-09 4764 瀏覽
幾星期前已BOOK定位今日同朋友慶祝生日準時12點就入座LU,服務員先遞上餐牌及介紹,很好的服務態度呢餐牌內的食物除了羊架和鵝肝外都可以任叫的,仲可以任飯啤酒汽水添,汽水仲係玻璃樽裝架!GOOD雖然係任叫的,但師傅會順序做一次,之後如果想再食可以叫師傅再整的先來前菜蟹子沙律Fly Fish Roe Salad~~~份量是細細的,青瓜絲配上蟹柳絲及蟹子,好食呢!不過如果可以大份D更好壽司(鮪、鮭、胡瓜卷) Sushi (Tuna, Salmon, Cucumber Roll)~~~每款一小件,吃了也不會太飽肚鐵板燒海老Prawn~~~好大隻的蝦蝦,蝦上的四件是一隻來的,蝦肉好彈牙而且好鮮味呢帆貝Hokkaido Scallop~~~又係大大隻架,一隻又係切開4件呢,師傅處理得剛好,不會煮到過火而變"UN" 讚!同樣是相當的鮮甜呢鮭 Atlantic Salmon~~~三文魚用了味噌包住鍚紙在鐵板上焗,墊底還有菜菜!菜菜吸又了魚魚及味噌的甜味,超好味,超好食;一向都唔LIKE食熟三文魚,但這個真係做得好好味,一點腥味都冇架!GOOD每人一件的羊架羊架Lamp Chop~~~羊架的肉質好好,
幾星期前已BOOK定位今日同朋友慶祝生日

先來前菜

鐵板燒

每人一件的羊架
羊架Lamp Chop~~~羊架的肉質好好,一D都唔UN,而且一點羶味都冇,真係好正架!如果可以多一件就好了

每人一件的鵝肝多士
鵝肝Foie Gras~~~外脆內軟的鵝肝配上多士,真係回味無窮呀!鵝肝是大大件的,一點都唔野小架!一件真係好夠架喇!
雞肉Range Chicken~~~雞肉燒得外皮非常的香脆,但內裡都係肉汁豐富的
和牛薄燒Wagyu Beef Sirloin Roll~~~牛肉真係好好好牛味呀!薄薄的和牛包住炒香了的洋葱真係GOOD呀!最後都ENCORE了兩次呀!
燒野菜Assorted Vegetables~~~吃左咁多肉當然要食D蔬菜啦!菜菜好新鮮好好味!味道也教得很好
炒飯Fried Rice~~~飯炒得粒粒分明的,雖然已經食到非常飽,但真係要食埋佢的
紅豆雪糕~~~好香的紅豆香,雪糕我覺得硬左D,但味道係好的

一頓好開心的午餐,負責鐵板燒的師傅好健談架!又好好風趣喎,服務態度又VERY GOOD,真係有賓至如歸的感覺呢

題外話/補充資料: 滙豐白金信用卡有85折呀!真係好抵呢!
2013-04-06
用餐優惠