2013-03-17 47 瀏覽
那天和友人們吃過晚飯,略覺未夠喉,於是便四周查察甜品鋪的所在,豐富一口肚皮。起初行了數間甜品鋪都full哂,失望之際,友人靈機一觸,在差館里附近有間糖蓮子,可以試試看。20:45 到達時剛好有枱人客埋單,我們4人順理成章坐去了。看看餐牌,真係包羅萬有,各式樣的dessert都有,賣相亦吸引呢!本身愛吃凍甜品,所以我㨂了個金枝玉葉巴菲,貪佢冰凍及樣樣材料都有。材料由上而下有西柚粒、荔枝雪糕、朱古力脆筒、蜜桃、荔枝肉和紅豆等。 全部材料好新鮮,配搭口味清新,吃完滿口香濃荔枝味,整個甜品亦不太甜,整體有級數! 職員服務亦欣勤,和食客有傾有講,幾有家庭feel 之後從OR得知原來此店已開了近三年,能夠保持得好質素確難得,有下次!

職員服務亦欣勤,和食客有傾有講,幾有家庭feel

2013-02-13
$34 (宵夜)
  • 金枝玉葉