2012-12-27 5 瀏覽
平時係THE ONE行街,甚少留意到AN﹣TICO相比其他餐廳,餐廳門口唔算特別起眼直至今次有FRIEND提出,先有機會一試。 一入門口,發現環境出奇寬敞同大@@由於我地有成8個人,所以一早訂位,到步後侍應姐姐就已經好快安置好我地對西餐冇咩特別要求既我,所以點餐都交由“食家”全權負責 XP 我地點左個PIZZA,意大利飯,意粉同埋D餐前小食咁!!D野食都算快到同抵食!!!而水準亦出奇好食!!首先上枱嘅係個麵包同黑色既醋,感覺酸酸地,幾開胃!!如果個包係暖暖地,應該會好食好多!!之後就食炸磨菇,凱撤沙律,特色雞翼,海鮮拼盤!!最鐘意係炸磨菇,外型除左好似孖寶兄弟粒草菇電爆左個頭之外 =P外面顏色好金黃,一食落口真係好脆好香口,入面O既汁仲飛晒出黎 XP點埋佢個千島汁,簡直正!!短短既10幾分鐘有講有笑咁,就已經快速清左兩碟~~~主菜就有意大利飯,自家製意粉,SPICY肉醬PIZZA!!意粉煙靭,幾好咬口!!而D汁亦岩岩好,唔會太溜~~而SPICY肉醬PIZZA簡直大讚!!平時較少食SPICY FOOD,但呢個味道就非常鍾意!!一咬入口,有淡淡香辣味,但又就唔會蓋過肉醬既蕃茄味 XP 環境
平時係THE ONE行街,甚少留意到AN﹣TICO

相比其他餐廳,餐廳門口唔算特別起眼

直至今次有FRIEND提出,先有機會一試。

一入門口,發現環境出奇寬敞同大@@

由於我地有成8個人,所以一早訂位,

到步後侍應姐姐就已經好快安置好我地

我地點左個PIZZA,意大利飯,意粉同埋D餐前小食咁!!

D野食都算快到同抵食!!!而水準亦出奇好食!!

首先上枱嘅係個麵包同黑色既醋,感覺酸酸地,幾開胃!!

如果個包係暖暖地,應該會好食好多!!
之後就食炸磨菇,凱撤沙律,特色雞翼,海鮮拼盤!!

點埋佢個千島汁,簡直正!!

短短既10幾分鐘有講有笑咁,就已經快速清左兩碟~~~
主菜就有意大利飯,自家製意粉,SPICY肉醬PIZZA!!

意粉煙靭,幾好咬口!!而D汁亦岩岩好,唔會太溜~~

而SPICY肉醬PIZZA簡直大讚!!

平時較少食SPICY FOOD,但呢個味道就非常鍾意!!

一咬入口,有淡淡香辣味,但又就唔會蓋過肉醬既蕃茄味 XP

環境輕鬆舒服,全場有多張大枱,而顧客以大班年輕人為多,每枱有講有笑!!

笑得大聲D亦唔怕騷擾人,唔使就住就住!!!GOOD~~

總括黎講,價錢合理,食物亦較大碟,但上菜速度略快,早知搵張大d 既台喇!

今次唔記得帶相機,唯有用住部SAMSUNG先!
2012-12-22