2012-12-19 7 瀏覽
朋友上次話左衣間食雞煲唔錯,但一直都約唔岩時間一齊去,今晚終於可以食了.我地一行4個人,去到門口就聞到好香雞煲醬汁味,好彩有預早BOOK 位,如果唔係就要等位...裹面地方唔算大,但又唔會話好迫.我地個個都食得辣嘅,所以叫左個麻辣雞煲一隻(小辣),再叫左其他配菜,唔小得當然係炸響玲,手打墨魚丸同桂花蚌啦!等左一陣,雞煲終於黎左喇,一隻雞嘅份量都唔小野,等到佢熱左之後,就聞到好香嘅麻辣香味,口水流緊...一滾起左就立即夾左一件,開頭食嘅時候唔係食得出好辣.但慢慢我條利就麻麻地,幾過引! 開始幾麻,我要叫野飲喇,我FD話佢地自己有自家制飲品,我地一齊叫左自制花果茶(水蜜桃味),不錯呢,水蜜桃味唔係好重,可以中和到麻辣雞肉都幾嫩身,但唔係每件都係,可能後期D雞煲耐左無咁嫩! 食到差不多就落配菜,響玲幾大卷,我個人喜歡浸一下就拎上黎食,咁食會比較有口感! 墨魚丸裹面都有一粒粒的墨魚,幾彈口,不錯不錯!桂花蚌份量正常,口感都幾爽口同新鮮! 好像還叫了芝士丸,娃娃菜等..都正常!今餐吃得好正,朋友無介紹錯!

今餐吃得好正,朋友無介紹錯!
  • 麻辣雞煲