蛇王2 吃過很多次, 今次是最, “失望” 原因是今次我們選的不是振店之寶, 哎呀!! 之前食過的潤腸飯, 油鷄飯,蛇羹, 所有燉湯都好正, 推介菜式。今次食的是燒肉飯, 燒肉的皮硬到咬都咬吾到, 我所有皮都冇吃,燒肉的肥瘦算均勻, 肉質都相當冧, 可惜是鹹到不得了, 我差不多全部燒肉都冇食過。跟餐有例湯, 例湯ok la, 木瓜湯的關係很甜, 食到幾舊木瓜。燒鴨潤腸飯: 潤腸保持水準, 肥瘦適中, 皮是脆薄的。可是燒鴨很削, 比燒肉好小小, 但都不合格。豬肺菜乾湯: 清清地, 很好飲; 我覺得屋企煲得仲好, 不過這兒都不錯了。我好鐘意食湯渣, 正! 有3舊豬肺, 2條菜乾, 1粒蜜棗, 很多南北杏。一碟油菜, 菜芯吾靚, 較老, 不夠青翠。下次奉勸各位食潤腸飯, 蛇羹,燉湯。一定要叫振店之寶的菜式, 吾好亂點

燒鴨潤腸飯: 潤腸保持水準。可是燒鴨很削, 燒肉好差,鹹到不得了
豬肺菜乾湯: 清清地, 很好飲; 例湯ok la, 木瓜湯的關係很甜
一碟油菜, 菜芯吾靚, 較老, 不夠青翠。

2012-07-19
  • 潤腸