下午3點幾o向大角咀買外賣, 見到間甜品店幾靚咪試下. Order左凍杏汁雪蛤膏和 凍橄汁雪蛤膏. 每碗$43(8pm前有discount). 我等成10分鐘都未整好, 又無客, 兩碗凍糖水無理由咁耐.... 望下張單先發現佢入左"熱"比我, 當然第一時間叫佢改. 再等左8分鐘都係未有... 見佢包左個"橄皇," 我話我order雪蛤膏喎!!!! 又再等... 終於等到. 已經等到好激氣, 咪9秒9立刻走. 番到屋企一心諗住食雪蛤膏, 1) 橄汁雪蛤膏: 完全無橄汁! 無拿拿有西米. 成碗糖水重傑到漿糊, 半布甸狀! 2) 杏汁雪蛤膏: 有杏仁味. d蓮子一係就未熟透, 個心重白白哋. 一係就唔林. 又係傑到漿糊咁.最後, 雪蛤膏呢??? 搵黎搵去只係搵到一舊舊似橄汁糕嘅野. 一粒雪蛤膏都無, 收$43????? 點解釋個甜品叫XX雪蛤膏??? 係咪應該去消委會到投訴?永無下次!

番到屋企一心諗住食雪蛤膏,

永無下次!
2012-07-20
20 分鐘 (外賣自取)
$40 (其他)