2012-07-18 392 瀏覽
離開咗香港咁耐, 聚舊飯局食唔停, 今日又約咗舊同事食晏。呢楝樓逢親中午就大排長龍, 等咗幾部LIFT終於上到去。一入到去發覺D位都唔會太迫 (起碼冇樓下魚珈旨咁迫),仲安排咗我地坐梳化位。我叫咗碎油甘魚腩飯, 朋友叫咗滑蛋豬扒飯。前菜沙律: 醬汁好味, 蔬菜又爽脆麵豉湯: 無甚特別, 飲完好口渴碎油甘魚腩飯: 唔知係咪我睇錯MENU, 其實人地係寫「碎油甘魚飯」冇個「腩」字 (但成$170我覺得我應該冇睇錯), 而佢剁碎哂我又睇唔清楚, 食落冇油脂甘香的感覺, 但都新鮮滑蛋豬扒飯: 偷食咗朋友一舊豬扒, 外脆內軟, 豬扒帶少少肥, 還可以芝麻布丁: 重奶味, 但個人唔太鍾意食芝麻味甜品成餐其實無咩突出之處, 但因為位處中環, 可以訂位, 坐得舒服, 又取價合理, 值得俾一個哈哈笑, 所以我都會再幫襯。下次試下佢地D銀鱈魚, 見樓下D食評講到咁好食。
離開咗香港咁耐, 聚舊飯局食唔停, 今日又約咗舊同事食晏。

我叫咗碎油甘魚腩飯, 朋友叫咗滑蛋豬扒飯。

前菜沙律: 醬汁好味, 蔬菜又爽脆
麵豉湯: 無甚特別, 飲完好口渴
芝麻布丁: 重奶味, 但個人唔太鍾意食芝麻味甜品

2012-07-18