餐廳: 忠誠茶座泰國菜
資訊:

2012-06-12 36 瀏覽
一班南京食家﹐雖然住灣仔﹐但指明要食忠誠茶座(因為好耐之前杭州一間名食店有廚師去忠誠學藝)﹐所以一落機即刻揸車出發。周一﹐但7點鐘就Full晒﹐好彩有訂位﹐同樣好彩的是泊到大尾督免費停車位說真的﹐忠誠的菜﹐我都食過好多次了﹐連上年踩單車找不到還車點﹐都係去忠誠問﹐加上要招呼班客﹐所以冇乜攞起相機燒牛柳今次選8成熟﹐配上辣汁﹐正咖喱炒蟹香滑而不辣﹐與薄餅絕配薄餅,焗薄餅雖然直立的焗薄餅好好睇又好好食﹐但係與黃咖喱的絕配係魚露雞我必點的菜式﹐聽說與餐牌中的古法浸雞是不一樣的﹐但所有店員一定知道這道菜炒金邊粉食出泰國地道風味由於班客超趕時間﹐否則我最喜愛的還有他們的甜點

燒牛柳
今次選8成熟﹐配上辣汁﹐正