2012-06-04 4 瀏覽
早幾日係銅鑼灣食過一次,發現原來價錢都唔算太貴,有部份壽司既價錢仲平過街知行聞既元X壽司,咁岩同媽媽係旺角行街,於是就帶左佢黎旺角既呢間Mon Su度試下。去到既時候大約係六點,店內人流唔算多,好多吉位,好慶幸唔洗等位!同個店員講左兩位之後,都未帶我地入去就已經同我地講:「限時個半鐘。」仲要講左兩次囉 點姐而家?我連野食都未點你就計我時?之後就比人安排左坐露天既位,當我媽同個服務員講話想調番入店內坐既時候,條友就已經用啲好串既語氣話:「坐入面既話要坐吧位喎,要打對坐架喎。」之後我同我媽都勁無奈咁話:「咁算啦!」之後我地叫左六件壽司,點完菜之後隔左一陣另一位服務員就勁無禮拜咁dum張單落我地台面,個態度真係完全差到爆囉咩事呀而家?點解要dum落黎?忙到唔代表可以咁無禮貌囉!之後啲野食又黎得勁慢,五至十分鐘先黎一碟,食完一碟又要等勁耐先有得食下一碟,果種心情真係好痛苦!仲要限時個半鐘,我真係真心覺得呢間野既制度好有問題,上菜速度又唔係快又要限人地時,係咪有病呀?之後有一碟個服務店又係勁大力咁放底碟野,搞到碟上面既壽司反轉左,佢仲要扮無野,勁快咁行開,對唔住都冇聲!啲三文魚同舊飯分開左,啲沙
早幾日係銅鑼灣食過一次,發現原來價錢都唔算太貴,
有部份壽司既價錢仲平過街知行聞既元X壽司

去到既時候大約係六點,店內人流唔算多,好多吉位,
好慶幸唔洗等位!
仲要講左兩次囉
點姐而家?我連野食都未點你就計我時?

之後就比人安排左坐露天既位,
當我媽同個服務員講話想調番入店內坐既時候,
之後我同我媽都勁無奈咁話:「咁算啦!」

之後我地叫左六件壽司
個態度真係完全差到爆囉

咩事呀而家?點解要dum落黎?
忙到唔代表可以咁無禮貌囉!

之後啲野食又黎得勁慢,
五至十分鐘先黎一碟,
食完一碟又要等勁耐先有得食下一碟,
果種心情真係好痛苦!
仲要限時個半鐘,我真係真心覺得呢間野既制度好有問題,
上菜速度又唔係快又要限人地時,
係咪有病呀?

之後有一碟個服務店又係勁大力咁放底碟野,
搞到碟上面既壽司反轉左,
佢仲要扮無野,勁快咁行開,對唔住都冇聲!
啲三文魚同舊飯分開左,
啲沙律醬本身響舊三文魚上面都比佢搞到痴哂落隻碟度!!!!!!!!!

食到中間我媽見到有$68六件三文魚既牌,
於是就向左一個趕頭趕命既服務員落單,
等左10分鐘,張單紙都仲未黎,
過多5分鐘,就向第二位服務員問多次,
到底有冇幫我地落單,之後佢就話幫我地check下,
再等多10分鐘,都係乜都冇黎!

我同我媽都已經食哂六碟壽司!!!!

同佢講埋單,嘩呢下又好快手喎,1分鐘都唔洗就拎左本埋單薄埋黎。
但張單度又有寫我地有點到個$68六件三文魚喎!
咪一肚火咁同個服務員講要取消囉,
點知佢仲整個唔取消得既表情俾我睇!
終於我忍唔住勁大聲咁同佢講:「點呀而家?等左咁耐都未黎,催又催左你兩次,我而家要走呀!」
佢仲整個不滿既表情比我睇,之後先轉身幫我取消張單。

我認為吳先生唔應該開壽司店,而係開快餐店!
食呢間野簡直就係貼錢買難受囉!

啲服務態度簡直就差到冇人有!!!快餐店啲員工都好禮貌過呢間鋪頭入面啲人囉!!!
又串又黑面!
 不知所謂!
野食再好食都冇用,食到我一肚火!
2012-06-03