2012-03-16 2 瀏覽
CWB呢間環境格調不錯, 牆上BABY的照片也很靚. 我地星期四7:40PM入座, 冇咩人, 唔錯.唯一之後多左人, 就有點嘈. 建議枱與枱之間空間多點, 滿座時感覺冇咁迫. 挺喜歡MENU : A + B = Angela + Baby = $118 (+10%) 餐飲我諗應該每日不同, 可選 熱飲/凍飲. 熱的真係可以一試, 味道清新特別我地2個女仔叫左2個餐 +甜品: 包+湯/沙律+MAIN+飲品 $118 +$35 (+10%)因為2個人試, 一個叫湯, 一個叫沙律.首先講下 牛角包, 之前睇網評話好味, 估唔到真係好鬆軟, 我朋友在外國生活過, 佢話真係好似外國果D!濃蝦海鮮湯, 朋友話應該是罐頭開的. 味道十分普通烤雞凱撒沙律, D菜好新鮮, 好味朋友點了 MENU 12. 的 美國牛肩扒鵝肝配野菌汁(5成熟), 好味! 夠份量, 5成其實都好OK的見到 隔離枱有位男士點了menu NO.4 的羊架得2件的, 感覺 食=冇食我點的, 是No.7 既 Baby三食(日式黑松露炒蛋, 火炙鮭魚腩, 香草蕃茄意粉)3食~ 好味.d蛋都應該有用北海道牛乳,火炙鮭魚腩(2蕭)好
2個餐 +2個甜品
格配不錯
餐飲我諗應該每日不同, 可選 熱飲/凍飲.
熱的真係可以一試, 味道清新特別

因為2個人試, 一個叫湯, 一個叫沙律.

濃蝦海鮮湯, 朋友話應該是罐頭開的. 味道十分普通
烤雞凱撒沙律, D菜好新鮮, 好味

d蛋都應該有用北海道牛乳,火炙鮭魚腩(2蕭)好味, 如果有多一舊會開心D. 意粉都唔少(一初以為得果一注, 點知整開佢, 份量都OK , 味道質地都好ok)
因為我地想試甜品, 所以冇加錢叫特飲, 只係要餐飲. 我揀左熱飲,
熱茉莉花茶, 有塊薄荷葉既野, 有D蜜糖, 好味, 感覺好清新. 建議要熱飲, 唔好攤凍先飲.

甜品我地BABY推介的 比利時朱古力雪糕+軟心朱古力 ($35): 舊雪糕都好好味, 有朱古力片的. 個心太軟好軟熟. 雖然細蕭左D, 不過其實都會膩的.

另一個甜品柚子雪葩 +鮮橙糕 ($35)~ 呢個真係唔得,
個雪葩都可以. 個鮮橙糕(一初睇英文係CAKE, 原來係似紅弄糕既質地) 好難食, 又苦又怪. 唔得!本身我想叫"香梨蜜糖蛋糕配青檸雪葩"的, 但賣晒, 改左呢個. =="

總括黎講, 原本諗住BABY CAFE賣樣, 點知D食物味道質素都幾好. D STAFF服務都幾好. 我地飲緊湯果時有人出MAIN, 個MANAGER都話佢做咩咁快出. 唔錯.
2012-03-15
格配不錯
2個餐 +2個甜品
  • Baby三食(日式黑松露炒蛋
  • 火炙鮭魚腩
  • 香草蕃茄意粉)
  • 美國牛肩扒鵝肝配野菌汁
  • 比利時朱古力雪糕+軟心朱古力