餐廳: 富豪軒
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2012-03-13 309 瀏覽
當日訂左位去飲茶, 2個人叫左 5樣野, 發覺 d 野縮晒水, 之前都間中有黎, 點心真係一次比一次細粒, 變相加價 脆皮蘿白絲腸粉 ($68) : 雖然整得幾好食 , 一碟 2 條, 每條3件, 比起之前用長條形碟裝果時, 個圈位矮左一半都有, 即是縮水一半, 好扁身 鳳爪排骨煲仔飯 ($48) :又係的骰煲仔, 裝開得 2個飲茶的碗仔, 味道一般蝦餃 $38 :size 正常, 味道正常, 不算突出 麻羊生煎包 $28 :用煲仔飯的煲上, 一打開, 果 3 粒包細到呢, 好似雞仔餅 size, 以前都有係度食過呢個包, 今次真係細得可憐, 我未見過生煎包咁細過, 佢 3個加埋都無一個正常雞包仔咁大, 又係扁撻撻, 無乜餡, 羊味都幾蘇 蕉糖蓮蓉西米布甸 $28 :用一個迷理南瓜形的盛器上, 太約係酒家飯碗 size, 可惜又係縮水, 裡面得 5-6成滿, 3啖就食完, 味道又係一般, 蕉糖效果沒有, 有 d 杏汁味咁, 甜度就幾適中 食完呢幾樣野都咁細碟, 已經唔想係度再叫其他野食 茶位 $13/位, 前菜得花生, 我地無要, 唔使比錢, 我諗都應該都要十多蚊碟咁埋單就

脆皮蘿白絲腸粉 ($68) :

鳳爪排骨煲仔飯 ($48) :
又係的骰煲仔, 裝開得 2個飲茶的碗仔, 味道一般

蝦餃 $38 :
size 正常, 味道正常, 不算突出

麻羊生煎包 $28 :

蕉糖蓮蓉西米布甸 $28 :

食完呢幾樣野都咁細碟, 已經唔想係度再叫其他野食

咁埋單就 $236 +10% = $260

2012-03-11