2011-09-25 1 瀏覽
有一次突然好想食乳酪,咁啱嗰時又係太子,所以就去左Crumbs一向最中意佢既乳酪,因為真係好夠味,好creamy 同埋好重乳酸味今次topping都係要最愛既house crumbs首先,乳酪味道不變,照舊好味但溶得好快,而且只係短暫creamy,好快變哂水之後到house crumbs,雖然味道不變但唔知係唔係因為佢放得太耐潮濕左啲碎碎變哂好多一舊舊,咬極都咬唔開最重要既係,份量少左好多好多最後見佢有得試食brownie,就拎左件一拎上手就溶我覺得佢既brownie唔夠煙韌,表面硬身但入面好軟甜度尚可,配乳酪都唔錯但依然不及尖沙咀Roll的brownie好吃至於service方面,之前見間店都係得2-3個人依家有5-6個人左右,雖然佢地一味係度傾計,但係都係人之常情黎既記得半年前黎食,買完之後,個女仔係會拎住遞俾你既但係今次個女仔就係直接將杯乳酪同啲紙巾放係個showcase上面之後就轉身傾計,但你自己拎其實都係人之常情既,但因為同上次唔同,所以我先講出黎比較ANYWAY, 我唔否認Crumbs既乳酪同house crumbs依然係最好食但係以$28同$32既價黎講,真係唔值因為附近
今次topping都係要最愛既house crumbs

首先,乳酪味道不變,照舊好味
但溶得好快,而且只係短暫creamy,好快變哂水

之後到house crumbs,雖然味道不變
但唔知係唔係因為佢放得太耐潮濕左
啲碎碎變哂好多一舊舊,咬極都咬唔開
最重要既係,份量少左好多好多

最後見佢有得試食brownie,就拎左件
一拎上手就溶

我覺得佢既brownie唔夠煙韌,表面硬身但入面好軟
甜度尚可,配乳酪都唔錯
但依然不及尖沙咀Roll的brownie好吃

至於service方面,之前見間店都係得2-3個人
記得半年前黎食,買完之後,個女仔係會拎住遞俾你既
之後就轉身傾計,但你自己拎

其實都係人之常情既,但因為同上次唔同,所以我先講出黎比較

但係以$28同$32既價黎講,真係唔值
因為附近有好多乳酪店既原味都開始有水準
crumbs, 唯有努力改善
2011-09-15
1 分鐘 (外賣自取)
  • House Crumbs