2011-01-31 2 瀏覽
呢個食評本來一早寫, 拖拖下今日先得閑寫 話說1月8日係新城市行完, 上左7樓, 見開左好幾間日式餐廳, 由於係星期六晚, 間間都好多人...見山頭火門口d食物 demo 都幾好, 又最快有位, 就入左去啦...環境都幾迫夾, 檯與檯之間無乜距離, 2個人同隔離的 2 個人檯只拉開一條線位由於當日好晏先食完 lunch, 仲未餓, 所以叫左少少野就算 ...呢度唔係比綠茶, 係比清水嘅 ~ 壽司定食 $88 - 有 2 件三文魚壽司, 2 件帶子刺身壽司, 一碗拉麵, 半只蛋及少許酸菜墊底三文魚生無乜特別, 腩位, 都算新鮮, 帶子好有味鮮, 但係飯呢一夾就散, 不合格拉麵有 4 款湯底, 我要左醬油味, 有d似豬骨湯味, 每碗都係配左 2 塊薄薄的豬腩片, 個湯底好油, 成層厚油浮係面, 但聞到都幾香, 麵質幾好, 有彈性又不是硬豬腩肉, 有一層好肥 (層肥野無食啦), 瘦果層就鞋 呢碗麵單叫要 $58, 如得咁少送, 實左太貴 蛋, 就係半只普通的烚蛋 羊肉飯 $38 ,呢個單點架一小碗, 羊肉係用d洋蔥炒後蓋係飯面嘅, 肉幾有羊蘇味, 怕蘇的勿試, 肉質就拿得幾勁, 好淋. 聞
呢個食評本來一早寫, 拖拖下今日先得閑寫

呢度唔係比綠茶, 係比清水嘅 ~

壽司定食 $88 -

個湯底好油, 成層厚油浮係面, 但聞到都幾香,
麵質幾好, 有彈性又不是硬

豬腩肉, 有一層好肥 (層肥野無食啦), 瘦果層就鞋

呢碗麵單叫要 $58, 如得咁少送, 實左太貴

蛋, 就係半只普通的烚蛋

羊肉飯 $38 ,呢個單點架
一小碗, 羊肉係用d洋蔥炒後蓋係飯面嘅, 肉幾有羊蘇味, 怕蘇的勿試, 肉質就拿得幾勁, 好淋. 聞到就好香, 吃時個汁似和風牛肉飯, 但越食越咸, 仲有 d 苦味
.....不推介

是晚回家後非常口渴, 味精應該好勁

除左個拉麵質感我覺得好之前, 其他野都唔 ok, 最重要係之後勁口渴, 唔會再去了

有加一服務費
2011-01-08