2010-12-08 52 瀏覽
為慶祝家姐生日,2pm到意粉屋大吃一餐,好開心我地可以坐卡位呢點左個假日2人餐$168,有好多選擇的主菜及小食呢~揀下食咩好先~ 配2碗是日餐湯--意大利菜湯材料十分充足~很愛口感捧的腰豆~非常美味,100% hot!!主菜其一 芝士龍蝦海鮮墨魚汁飯表面有好多芝士及茄汁~賣相份外吸引極了!有幾隻青口,還有幾隻大大的鮮蝦~非常爽脆!帶子很鮮味,份量多~魚柳塊,尤魚圈,鮮菇也是很好味~高質素之選!仲之海鮮的材料絕不偷工減料,很滋味的墨魚汁飯!!意大利飯的飯粒充滿墨魚的味道,飯粒分明!唔會煙「un」,幾爽口~ 下次好想再食過呀!!!簡直係食過番尋味主菜其二 焗鮮什菜闊麵西蘭花切條~表面上佈滿很多香濃的芝士~相信呢碟闊麵0係未未焗爐之前,其實擺放係側左....所以闊麵之間有一邊係多忌廉醬汁,紅蘿蔔粒,磨菇及粟米粒,另一側反而有點乾身~闊麵的層次感好豐富~嚼勁十足!非常creamy!!餐飲 凍檸茶紅茶依然味道清香~好喝!又可以自行加糖水再點左1份set lunch 煙肉蛋磨菇螺絲粉我覺得意粉屋需要執一執餐牌的食物名稱吧,其實普通人見到一款意粉叫呢個名,都唔會引起什麼食慾吧...而且又無圖片,
點左個假日2人餐$168,有好多選擇的主菜及小食呢~

可愛的圖案

揀下食咩好先~
我地揀左 假日超值套餐A2--煙肉蛋磨菇螺絲粉

假日精選2人套餐~

配2碗是日餐湯--意大利菜湯

凍檸茶~

紅茶依然味道清香~好喝!又可以自行加糖水

再點左1份set lunch
煙肉蛋磨菇螺絲粉

我覺得意粉屋需要執一執餐牌的食物名稱吧,其實普通人見到一款意粉叫呢個名,都唔會引起什麼食慾吧...而且又無圖片,雖然呢個名夠晒直接,呢款螺絲粉的確係有煙肉,蛋和磨菇~螺絲粉的份量真係好多呀~正正正~唔會oily~碎蛋呈幼長~口感很軟~很特別!煙肉碎脆卜卜,增加口感!有充足的磨菇!

滿滿的菜式堆在桌上

整個lunch也是非常豐富,每碟意粉的器皿100分乾淨+完整無缺,食物的份量相當之多!絕對係抵食+物超所值!! 職員的態度非常好,不過呢次上菜的速度唔算快~可能今日係假日,所以每款食物要花多點時間來製作~

貪吃的我,最尾加左$11食
檸檬味芝士餅

整碟甜品的裝飾麻麻地~

果然有檸檬味,相當之特別,本身cheese cake 帶油膩的口感,但係有檸檬味的中和,感覺相當清爽呀!但係盛蛋糕的碟裝飾很單調,只係1/2的士多啤梨,蜜桃,少少朱古力粉only~可惜呢件芝士餅的餅底略為硬
還不錯!
今餐整體都幾滿意~大家又食得好開心

每次黎呢間分店的意粉屋,仲之無任何一次令我失望過的!!!!次次也感到賓至如歸!
90分!!!
total: $284.9
生日
我地揀左 假日超值套餐A2--煙肉蛋磨菇螺絲粉
假日精選2人套餐~
可愛的圖案
凍檸茶~