2010-08-07 4 瀏覽
剛從沖繩回來不夠兩星期, 好掛住日式的烤肉店, 特別係"豚"兩口子決定踩上盛八開餐 店舖的裝修, 讓我們想起了在沖繩HEA 的日子, 好回味呀, 唔知幾時先再有得去呢? 希望年尾有花紅分啦, 哇哈哈哈哈講番盛八, 烤肉都幾多選擇, 我地除了和牛之外, 仲叫左個海鮮拚, 特別喜歡隻燒帶子, 燒完之後食, 味道好鮮甜, 帶子糕仲好香好好食, 好彩BF唔識食糕, 只係食肉, 等我可以食到兩隻帶子的糕燒牛舌都係好好食架, 燒完的牛舌咬落好爽呀, 味道仲好好, 未嚟得切影相已經食哂, 反而牛柳粒就趁未食之前已經影低左, 兩者比較, 我就鍾意食牛舌多D, 因為無咁肥, 用檸檬汁吱落牛舌度食, 更加美味因為唔夠飽, 所以仲叫左一客冷稻庭烏冬食, 烏冬好滑, 一路食一路發出滋味的"雪雪"聲, 因為個冷麵汁都做得好好價錢同沖繩的差唔多, 味道不比沖繩的烤肉店差, 未去沖繩之前, 我就要嚟呢間止癮啦

兩口子決定踩上盛八開餐

燒牛舌都係好好食架, 燒完的牛舌咬落好爽呀

2010-08-04