2010-08-06 10 瀏覽
朋友於weekday約食lunch, 我諗諗吓, 建議大家不如一齊攞半日假, 咁就食得悠閒D, 唔洗趕頭趕命la 我點了特色意大利粉, 佢就要咗法國烤油鴨配鵝肝焗飯先來湯, 這裡有四個選擇(南瓜/蘑姑忌廉/洋蔥/雜菜), 都算多, 我點了洋蔥, 朋友要了忌廉.洋蔥湯有點油膩... 下次都係健康D要南瓜!!意粉: 份量剛好, 而且佢哋嘅cream汁唔太漏, 對我嚟講, 再heavy一點也能接受唯一要"挑剔"的是parma ham, 當然.. 呢個價錢唔可能expect用好正嘅貨色, 但我唔係好感覺到parma ham應有嘅"鹹香"囉...雖然如此, 還是成碟食晒 (好肚餓)油鴨配鵝肝: 只能說說鵝肝, 朋友分了一半給我!!! 佢對我真係好.. 令我好感動其實之前嚟過呢度一次食dinner, 也有點鵝肝; 如果身體接受到嘅話, 建議一定要食, 呢到好generous, 俾得好大舊, 聽D fd 話喺citysxper買百幾蚊一件仲要細舊D...入口溶, 加埋佢墊在底下的生果切片(應該是梨?? not sure) 酸酸地一齊食好好味, 可惜始終是高危食品, 如果可以每個月食一次又唔影響健康

我點了特色意大利粉, 佢就要咗法國烤油鴨配鵝肝焗飯
洋蔥湯有點油膩... 下次都係健康D要南瓜!!
雖然如此, 還是成碟食晒
(好肚餓)

入口溶, 加埋佢墊在底下的生果切片(應該是梨?? not sure) 酸酸地一齊食好好味, 可惜始終是高危食品, 如果可以每個月食一次又唔影響健康, 實在太幸福la
<發夢>
地點是難找一點, 但如果是好的用餐地方, 呢個絶對不是問題; 快D再嚟就好la
2010-08-05
  • 鵝肝