2010-02-01 7 瀏覽
其他同事 到 新景記 order 的 外賣甜品 , 一樣係吾得.見圖中 的一碗熱 湯圓 杏仁茶 ($23)~ 已經 吾熱, 而且 放到 一”pat”, 好似 白色既 生粉水, 沒有 味. 我們 是 要杏仁茶, 不是杏仁糊, 而且 又沒有杏仁既香味. 有 2 粒 芝麻湯圓, 可是 吾熟, 又是一”pat” 麵粉, 非常 失望又難食.食 漿糊水 咩? 成 $23 都 吾平, 又一個blacklist 新景記 既 理由! 芝麻糊,又是一”pat”, 好似 黑色既 生粉水, 沒有芝麻 香味. 其實, 我們 之前 都試了 新景記 lunch set 既 竹桶 鰻魚 飯 和 魚片魚旦 河, 一樣係 難食, 而且 價錢 吾平宜. 竹桶 鰻魚 飯 size ok 大, 可 是鰻魚有魚骨 又 “星” 味, 又沒有汁, 好 難食, d 飯又林又沒有飯香!!!! 魚片魚旦 吾新鮮, 有怪味, 只有河粉正常.新景記 為何可以 食物質素 咁 差, 一定要改善, 否則 沒有食客會食完一次 再來食. 食客感到失望又難食,

魚片魚旦 吾新鮮, 有怪味, 只有河粉正常.

沒有杏仁既香味. 芝麻湯圓, 吾熟, 又是一”pat” 麵粉
一”pat” 麵粉
下午茶