2009-10-19 12 瀏覽
下午茶時段無咩人(隔離稻香兩點鐘已經好多人排隊),見到佢點心係呢個商場黎講算平(小點/中點/大點:$8.8/$11.8/$13.8,茶錢$6/位),以為唔多掂叫左一個白切雞飯($18),一籠馬拉糕($8.8),一籠南瓜奶黃酥($11.8)白切雞飯:飯係認真一人份量,算幾細份,一般啦部長哥哥好留心咁真係幫我要到瘦雞(雞胸同雞脾,d皮真係幫我切到差唔多無黎)媽咪話d薑蓉唔會太咸,亦不會淡到無味,味精不重,o岩o岩好吊到雞既鮮味出黎馬拉糕:媽咪至愛,好大籠(一個正常點心蒸籠滿晒)好味,鬆軟,香有少少椰子味(應該係食用香油之類),但唔會好霸道難得係一上菜,我挾左一小片發現唔夠熱,同d樓面阿姐佢地都真係幫我去蒸番熱佢end up我同媽咪只係食得完半籠佢係小點黎咋南瓜奶黃酥:呢個好驚喜,南瓜既香味同甜味同奶黃好完美咁配合起來,幼滑,唔會好似而家果d所謂奶黃流沙餡咁得個漏字酥皮就一般,蘿蔔絲酥餅果種皮(呢種點心似乎係香港未食過真係整得好既),但唔油埋單56蚊,大量打包.....因為食唔晒一定會再黎,希望keep到水準啦

白切雞飯:飯係認真一人份量,算幾細份,一般啦

馬拉糕:媽咪至愛,好大籠(一個正常點心蒸籠滿晒)
好味,鬆軟,香
有少少椰子味(應該係食用香油之類),但唔會好霸道
end up我同媽咪只係食得完半籠
佢係小點黎咋

埋單56蚊,大量打包.....因為食唔晒
一定會再黎,希望keep到水準啦
  • 馬拉糕