特登上網睇過先黎.一向都好支持小店,睇完食評覺得ok有誠意.午飯時間,推開門,入面十幾張台先得一台客,唔通隱閉累事?*****【唔抵食】打正旗號賣米線,差極有譜啦心諗.點了雞肉,煙鴨胸,秀珍菇酸辣米線.一般到極,份量好少(譚仔一半),湯稀稀的,一味酸,唔辣,冇乜配菜,係得酸菜.煙鴨胸ok,但百佳熟食貨色個種囉只係,唔特別雞肉明顯冇飛水,一陣雪味.*****【一肚氣】埋單:$35張紙寫住 $19單送,每加一個送$3蚊,旁邊寫住「凍飲加兩蚊」,咁我叫三送,加熱飲,即係=$25啦?下?下?下?咁點解係:$35呢請問?我諗我當時都下得幾誇張.個阿姐話係餐黎架喎.我睇晒成台餐牌都冇話有餐,而個餐係$35喎!!!唔係依據我剔個張紙架咩?好唔順氣,但都冇法子,無奈地走人.最諷刺係,甫出門口,頂,原來對面有譚仔囉,d人圍攻城牆咁等位.(心諗,又洗唔洗多人得咁緊要?)******【建議】我對呢間食店既建議係:一,改善食物質素,一個女仔米線都冇八成飽,可想以知幾細份二,Mark up唔好咁恐怖,咁既質素,點值$35呀?唔係點同對面平靚正兼大大碗既譚仔鬥?三,最好大開道門啦,門面封閉式黑媽媽,唔係上網睇過都
特登上網睇過先黎.

一向都好支持小店,睇完食評覺得ok有誠意.

午飯時間,推開門,入面十幾張台先得一台客,唔通隱閉累事?

*****

【唔抵食】

打正旗號賣米線,差極有譜啦心諗.

點了雞肉,煙鴨胸,秀珍菇酸辣米線.

煙鴨胸ok,但百佳熟食貨色個種囉只係,唔特別

雞肉明顯冇飛水,一陣雪味.

*****

【一肚氣】

埋單:$35

咁我叫三送,加熱飲,即係=$25啦?

下?下?下?咁點解係:$35呢請問?
我諗我當時都下得幾誇張.

唔係依據我剔個張紙架咩?

好唔順氣,但都冇法子,無奈地走人.

******

【建議】

我對呢間食店既建議係:

一,改善食物質素,一個女仔米線都冇八成飽,可想以知幾細份

三,最好大開道門啦,門面封閉式黑媽媽,唔係上網睇過都唔會入去

四,門口出面冇餐牌冇價錢,人地預算唔到都唔入黎食啦.

五,餐台唔該放清楚d價目表,唔好等客人食完找數先打個突,走出門口一肚氣,幾好味都死啦

雖然見咖喱唔錯,但都唔會返轉頭.
全香港咁多好味,First Impression好重要,冇晒好印象,所以唔會回頭.

2009-04-15